Isprobala sam trik sa kafom sa TikToka i doživela duplo jači orgazam

orgazam
Foto:Shutterstock

I moj ginkolog se složio.

Znamo da je šoljica jake kafe upravo ono što će vas „oživeti“ ujutro, ali da li ste znali da bi to moglo oživeti i vaš seksualni život?

Novi TikTok trend kaže da žene ispijaju espreso u nadi za boljim orgazmom.

Seks guru Nadia Bokodi (34) iz Australije, želela je da ovo isproba i sama, a zatim je podelila svoj zaključak.

„Popila sam dupli espreso pre nego što sam namestila punu brzinu na mom vibratoru“, napisala je u svojoj objavi.

Seks savet s TikToka kaže da, ako ispijete kafu neposredno pre nego što se upustite u seks ili masturbaciju, možete očekivati ​​uživanje u orgazmu kvalitetnijem od najkvalitetnije organske kafe.

Kofeinski orgazam

Trend kofeinskog orgazma prvi put se pojavio kada je korisnik @cupofalexx_official objavio video na TikTok tvrdeći kako šoljica kafe pojačava vaš orgazam za 50 odsto.

Nedugo zatim drugi tiktokeri počeli su da objavljuju postove testirajući ove tvrdnje. Iako nije naučno ispitano da će jaka kafa rezultirati višestrukim orgazmima, teorija iza kofeinskog orgazma ima neke argumente koji joj idu u prilog.

Kofein je vazodilatator, što u osnovi znači da uzrokuje širenje krvnih žila, a nakon toga omogućava da kroz njih protiče više krvi. Zbog toga ljudi i piju kafu ujutro ili tokom dana, kad osećaju da im treba razbuđivanje i više energije.

„Moj orgazam posle duplog espresa bio je prilično intenzivniji“, dodaje Nadia.

Istraživanje iz 2018. godine na miševima, međutim, predložilo je korelaciju između unosa kofeina i seksa, a ženke miševa kojima je dat kofein doživele su više orgazama te su bile raspoloženije za seks.

Ginekolog iz Melburna, dr Džozef Sgroi, Nadiji je rekao da to nije u potpunosti isključeno, iako smatra da bi korist od kofeina u seksu verovatno bila mala.

„Zanimljivo je da dejstvo kofeina na krvne sudove varira. Krvni sudovi u mozgu i plućima imaju tendenciju suženja, dok se one u želucu šire. Dodajte to dejstvu na mozak kao stimulans i mogli biste osetiti poboljšanje u svojim orgazmima“, objasnio je dr Sgroi.

Ipak, kofein nije zamena za odgovarajuću predigru i vezu s vašim partnerom. Zdravo poštovanje jednih prema drugima nadmašiće svaku korist koju biste mogli dobiti od kafe.

Ako već posežete za kafom da biste se i sami uverili, budite oprezni: iako nema rizika povezanog s ispijanjem kafe pre seksa ako ste dobrog zdravlja bez postojećeg stanja srca ili visokog krvnog pritiska, preterano konzumiranje kofeina može dovesti do niza neprijatnih nuspojava poput lupanja srca, teskobe, nesanice i dehidracije, prenosi 24.sata.hr

***

BONUS VIDEO: 4 horoskopska znaka kojima je seks važniji od vode i hrane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram