Iza poljupca šampiona Superboula krije se dirljiva priča

Foto: Steph Chambers / Getty images / Profimedia

Metju Staford, kvoterbek tima Los Angeles Rams koji je osvojio Super Bowl, postao je heroj nacije - jer je izveo potez koji je rezultirao trijumfom. Međutim, Amerika je bila očarana i scenama nakon utakmice, kada je sportista potrčao u zagrljaj svoje supruge, koja se izborila sa opakim kancerom.

Pre manje od tri godine, Stafordovoj supruzi Keli dijagnostikovan je tumor na mozgu, koji je pretio da uništi njihov srećan život u Detroitu, gde je on u to vreme igrao.

Keli je mislila je da se bori sa vrtoglavicom, pre nego što je dobila šokantnu dijagnozu. Najstrašnija epizoda dogodila se dok je držala svoju ćerku Hanter. Par inače ima četiri devojčice.

Foto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

„Soba je počela da se okreće oko mene i osećala sam se kao da ću pasti. Zamalo sam bacila Hanter na Metjua, jer nisam želela da ona padne sa mnom“, rekla je za ESPN 2019.

Prepisan joj je Antivert, terapija za lečenje vrtoglavice, ali su se njeni simptomi samo pogoršali. Stafordovi su tada zatražili pomoć lekara kluba u kojem je Metju igrao, koji joj je organizovao skener mozga.

Dijagnoza je bila strašna. Imala je benigni tumor.

Foto: ANDY LYONS / Getty images / Profimedia

„Medicinski termin je bio akustični neurom. Tumor je bio na nekim mojim kranijalnim nervima. Rečeno mi je da moram na operaciju da ga uklonim. I bila sam prestravljena“, rekla je.

Zatim je izašla u javnost, podelivši svoje lečenje na društvenim mrežama – mesto koje nije uvek bilo prijateljsko prema njenoj porodici, s obzirom na zanimanje njenog muža.

Operacija uklanjanja tumora je trajala 12 sati. Keli je opisala iskustvo na Instagramu nekoliko nedelja nakon što je otišla pod nož.

„Bilo je trenutaka kada su pomislili da sam možda potpuno izgubila sluh. Metjuovo strpljenje mi je spasilo sluh“, rekla je.

Ali posledice operacije su bile brutalne. Keli je ponovo morala da nauči da hoda. I nije mogla da vidi svoje ćerke dve nedelje.

„Teško su mi padali glasni zvukovi. Uopšte nisam mogla da podignem svoje devojke. Uvek žele da budu sa mnom, ili da puze po meni. Ponovo učenje da hodam bio je proces i imati mališane koji trče pred vašim nogama verovatno nije bila najbolja ideja“, opisala je.

Kao i mnogi drugi NFL parovi, Metju i Keli su se upoznali na koledžu. Na Univerzitetu Džordžija, ona je bila navijačica, a on je bio kvoterbek Buldoga. Venčali su se u Atlanti 2015. godine.

***

Bonus video: Istorijat ljubljenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram