Istraživanje: Koliki je idealan broj seksualnih partnera

Ljubav i seks 29. jan 202116:19 > 20:50
Ljubav
Foto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Koliko ih je bilo? Pitaju li vas to vaši aktuelni partneri? Šta mislite o tom pitanju i da li na njega odgovarate iskreno? Koliko često se desi da vam istina zasmeta?

Novo istraživanje koje je sproveo britanski sajt za upoznavanje IllicitEncounters.com uključivalo je 1.000 muškaraca i 1.000 žena, a ispostavilo se da 52 odsto ispitanih smatra da bi taj broj trebao biti 13.

Prema podacima, neke može odbiti činjenica da je partner imao više od 18 seksualnih partnera – s tim se slaže 73% ispitanika. Čini se da neki to vide kao znak da bi neko mogao biti neveran, što ne mora biti povezano.

Podaci su takođe pokazali da 67% žena laže o broju svojih seksualnih partnera, u odnosu na samo 13% muškaraca. To bi moglo biti zato što su žene opreznije u deljenju svojih intimnih podviga kako bi se činile konzervativnijima suprotnom polu.

Čak 77% muškaraca reklo je da bi spavalo s nekim na prvom dejtu ako postoji hemija, u poređenju sa samo 39% žena.

Pročitaj i:

Većina ne želi da zna seksualnu prošlost svog partnera

Zanimljivo je da više muškaraca (59%) nego žena (46%) smatra kako veliki broj seksualnih partnera čini nekoga manje poželjnim, što sugeriše da još uvek postoji socijalna stigma u pogledu percepcije promiskuiteta među polovima.

Prema tom istraživanju, samo 31% muškaraca i žena želi da zna seksualnu prošlost svog partnera, što ukazuje na to da ljudi radije ne bi hteli da se nose sa svojim osećanjima u vezi s tim pitanjem, posebno ako im se odgovor ne sviđa.

Stručnjakinja za seks Džesika Leoni kaže da veliki broj seksualnih partnera mnoge odbija jer niko ne želi da bude samo još jedan odnosno jedna u nizu. „Isto tako, ne želite da izlazite s nekim ko jedva ima iskustva…“

„13 partnera je idealan broj – i garantuje da ćete završiti u krevetu s nekim iskusnim, avanturističnim i otvorenim.“
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram