Đorđa Soleri – crnka koja je osvojila pobednika Eurosonga

Giorgia Soleri
Foto: Instagram/giorgiasoleri_

Nakon što je harizmatičan i zgodan Damijano David sa svojom grupom Maneskin i pesmom Zitti e buoni pobedio na ovogodišem Eurosongu, veliki interes javnosti privukla je i Damijanova devojka Đorđa Soleri. Par je navodno i veren nakon četiri godine veze koju su sve donedavno držali u tajnosti.

Crnokosa lepotica u rodnoj Italiji je poznati model i influenserka, ali nakon što je njen dragi pokorio Eurosong i stekao titulu novog seks-simbola u Evropi, i broj Đorđinih pratitelja na Instagramu drastično se povećao te ih trenutno ima 192 hiljade, piše zadovoljna.hr.

Baš poput Damijana, i Đorđa je zaintrigirala široku javnost svojom privlačnom pojavom i atraktivnim fotografijama koje objavljuje na Instagramu. No, svoje pratitelje upoznaje i s ozbiljnijim temama pa je tako u jednoj objavi otvoreno progovorila o tome da boluje od vulvodinije, hroničnog bola na otvoru vagine. Napisala je da pati od dinamičkog invaliditeta što znači da joj se, u zavisnosti o razdoblju, menja stanje, sposobnost integracije s okolinom i njene potrebe.

Opisala je i simptome koje oseća, od hroničnog cistitisa do boli u području donjeg abdomena. Takođe je otkrila da je to stanje s kojim živi već osam godina te da je prošla mnogo lekara dok nije dobila tačnu dijagnozu i terapiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giorgia Soleri (@giorgiasoleri_)

„U potrazi za rešenjem i dijagnozom, dobijala sam svakakve informacije od lekara“, napisala je Đorđa. Nakon godina obilaženja lekara stanje joj se napokon poboljšalo zahvaljujući terapiji koju uzima. Vulvodinija se obično leči lekovima topikalne primene, a s obzirom na to da je „nevidljiva“ bolest, teško ju je dijagnostikovati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giorgia Soleri (@giorgiasoleri_)

Bol tokom penetracije pa čak i stavljanja tampona može upućivati na vulvodiniju, bolest čiji uzročnici nisu poznati, ali stručnjaci kažu kako je uzrokuju razne bolesti i povrede vagine ili njihove posledice. Simptomi su od iritacije ili peckanja do oštre boli. Međutim, samo se neke žene zbog smetnji obraćaju za pomoć, a Đorđa se nada kako će njena priča da podstakne i druge žene koje pate od tog stanja da potraže pomoć.

Intrigantna 25-godišnjakinja sebe opisuje kao feministiknju, a bavi se i pisanjem poezije, a s dečkom deli ljubav prema tetovažama. Snimala je editorijale za časopise Hangover, Digital Camera i GQ Italia, a pojavila se i u videospotu za singl „Apnea“ pevača Rkomija.

Đorđa i Damijano svoju ljubavnu vezu su skrivali sve do skoro kada je David u storiju na Instagramu prvi put objavio njihovu zajedničku fotografiju i tako potvrdio da su par.

„Nakon gotovo četiri godine možemo reći, zar ne?“, napisao je uz objavu. Par se navodno i verio, te planiraju venčanje.

A da je reč o nekonvencionalnoj vezi potvrdio je trenutak kada je Damijano tokom pobedničkog izvođenja pesme „Zitti e buoni“ na Eurosongu poljubio bubnjara i gitaristu benda što je bio još jedan trenutak s kojim je harizmatičan italijanski roker uspeo da privuče veliku pažnju.