Detalji koji nas odbiju na muškarcu i kad liči na Breda Pita

Bred Pit
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

„Bilo kakva naznaka loše higijene će da ubije svaku trunku privlačnosti koja je mogla da se razvije.”

Koliko god da je dobar frajer nekad primetimo baš onu jednu sitnicu – koja nas totalno odbije. Mada, žene su otkrile da te stvari nisu zapravo i nisu sitnice, te da ako se na primer radi o ličnoj higijeni pred njima može biti i Bred Pit – neoprostivo je.

„Kad su skroz odsečeni od svojih emocija i kad smrde”, direktan je i konkretan odgovor 26-godišnje Aleksandre.

S tim da, ona nije jedina koja je pomenula smrad kao dealbreaker, te nam nije jasno, s obzirom na to koliko se često ovo pominje – kupate li se vi muškarci?

„Apsolutno smrad. Doživela sam da sam se upoznala sa tom likom na nekoj kućnoj žurci, znači nije bio ni klub u pitanju gde smo svi znojavi, nego ono, lagana atmosfera. Pričali smo, zezali se, ali kad je on prišao nešto da me dotakne, kao zagrli, ljudi moji, taj smrad – kao da se nije kupao par dana, a sve vreme je u istoj odeći – užas. Prelep, ali smrdljivko”, prisetila se Dajana (29).

A loša higijena ne podrazumeva samo kako se oseća tvoja odeća ili telo nego i: „Zadah – koliko god da je lik seksi, zgodan, pametan, pa i duhovit, džaba sve ako mu smrdi iz usta. U trenu sve padne u vodu. Može da radi i priča šta hoće, ne vredi. U stvari, bolje da ne priča tad”, reči su Nikoline (30).

I kako smo već shvatili, higijena je znak za uzbunu, a to je potvrdila i Snežana (33): „Bilo kakva naznaka loše higijene će da ubije svaku trunku privlačnosti koja je mogla da se razvije da nije toga. Zamisli lika da izađe sa masnom kosom, ili dođe na dejt, pa užas.”

Na higijeni se može raditi, a na nekim karakteristikama i ne baš. Često čujemo kako žene vole ovo, a ne vole ono, ali mnoge su potvrdile da su šake kod muškaraca vrlo bitan faktor: „Kratki prsti kao ćevapi su nešto što ne mogu očima da gledam”, istakla je Jovana (37).

A, Jelena (25) je dodala i sledeće: „Ne volim kratke prste, ali hajde ako ih već ima, šta ćemo, ne može ih operisati. Ali kratki prsti, a dugi nokti – bolje da mi se sklanja s očiju.”

Dobra higijena, ali i kultura, su vrlo bitni faktori.

„Ako žvaće otvorenih usta, mljacka ili pljuje dok priča – napuštam prostoriju”, kaže Biljana (38).

Ali, nije sve ni do izgleda, naravno, nekad prosto iako je muškarac privlačan – zrači nekom neprivlačnom energijom.

„Takođe nasilničko ponašanje ili uopšte vajb. Postoji puno muškaraca koji i dalje veruju da je to odlika alfe, nekog vrednog poštovanja i visoke pozicije. Ono, da je najglasniji, najširi, sve najbolje zna. Osušim se ko pustinja to kad vidim”, istakla je Irina (28).

I Sofija (23) dodaje: „Ako je napadan i osećam se ugroženo kada kažem da mi se ne priča sa njim, ili me nagovara, ne odustaje – tada već govorim da sam lezbejka (iako možda nije politički korektno). Može biti i ružnjikav, ali zanimljiv i šarmantan, a ako si lepotan, a grubijan – ćao, ćao dečko.”

Svako ima svoj dealbreaker, ali definitivno, čim se žena oseća kao da je spopadaš, nešto čoveče, ne radiš kako treba. A, ako pritom i smrduckaš – totalni si fejl.

Isto pitanje postavili smo i na našem Zadovoljna.rs Instagram profilu, te su vaši odgovori izgledali ovako:

Foto: Printscreen, Instagram Zadovoljna.rs

*

Foto: Printscreen, Instagram Zadovoljna.rs

*

Foto: Printscreen, Instagram Zadovoljna.rs

***

Bonus video: Svi frajeri Adrijane Lime

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram