Pitali smo žene šta je najgore što su im rekli muškarci

Devojka
Foto: Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia

Čak i u najvećem žaru svađe, trebalo bi da se uzdržimo od ružnih reči i uvreda. Ipak, realnost često nije takva. Pitali smo žene šta je najgora stvar koju im je neki muškarac izgovorio.

Bilo da je u pitanju potencijalni partner, momak ili čak muž, mnogi od njih ne biraju reči. Svi znamo koliko reči umeju da zabole – a žene ih zapamte za ceo život.

Od onih lajt varijanti devojke su podelile komentarisanje njihovih odevnih kombinacija.

„Baš sam se radovala šetnji sa dečkom koga nisam videla nekoliko dana. Spremila sam se i kako je bio letnji dan obula sam papuče, jer svi sad nose papuče svuda. Da bi mi on sa gađenjem rekao: ‘Gde si pošla tako obuvena? Sa mnom takva ne ideš.’ Velika moja greška je tada bila što sam se preobula. Sreća, nismo više zajedno”, prisetila se Milica (25).

Branki (23) je momak rekao: „Sa mnom takva ne ideš u grad, kao neka dro***lja.”

Dok se njenoj koleginici bivši javio sa porukom: „Eto Ivana (23), ja tebe još uvek volim ali mi se ne sviđaš više i ta tvoja kratka kosa ti ne stoji. Mi smo smo sad dva različita sveta, ti si hipsterka što puši, a ja ću u uglancane cipelice da se smestim.”

Čisto da znate, ona je definitivno pobednica tog raskida, kao i Anka: „Nakon što smo se raspravljali zašto ja idem na proteste, jer je njemu to idiotluk, rasprava se proširila na opštije poglede na svet na šta mi je on rekao: ‘Što je manje ljudi na ovom svetu poput tebe, to bolje za svet’ i nismo više u kontaktu iz očiglednih razloga.”

Zorana (29) je čak doživela sledeće: „Izašla sam s likom u klub, a on je odjednom negde samo nestao, da bi posle došao i rekao da je sreo drugarice i da bi radije da ostane s njima.”

Ipak, likovi kada dožive odbijanje u njima se budi posebna sitničava zver. Neki od tih odbijenih muškaraca pretvore se u ljigavce i izgovaraju stvari poput:

„Meni je jedan lik nakon što sam ga odbila kao iz topa ispalio: ‘Što si se ugojila tako?’ i ja crkoh od smeha”, prisetila se Sara (30).

Zorica je srela svog bivšeg koji reče kao iz topa: „Baš mi drago što sam te sreo, mislio sam na tebe često, ali sad kad vidim koliko si se proružnila nije mi žao što smo raskinuli.”

Dok je Ivana (26) imala vrlo ružno iskustvo nakon što je odbila lika u klubu: „’Fuj, prljavušo, ionako sam samo hteo da te j****’. A, do tog trenutka smo opušteno ćaskali.”

Senka (29) se sa druge strane mesecima dopisivala sa jednim likom i slučajno su se sreli u klabingu – gde joj se on nije javio: „Pitala sam ga sutradan šta se desilo i što se ne javi da bi mi on rekao: ‘Kako bi to izgledalo da se javim tebi pred mojim drugarima?’ Godinama kasnije, i dalje me zanima kako bi to izgledalo.”

Jelenino (24) iskustvo sa bivšim je ipak nešto što se ne dešava svaki dan: „Svađali smo se u kolima i baš je postalo hevi. Toliko da me je isterao iz auta i pljunuo. Zalupio je vratima i nastavio dalje, a ja sam ostala sama na putu u sred noći.”

Grozote ne zaobilaze ni udate žene, čak šta više, neke od njih su nam jedva izrekle šta su doživljavale da im muževi kažu.

„Nakon što sam saznala da me, sada bivši, vara i to vrlo javno, suočila sam se sa njim i pitala o čemu se tu radi. Pazite njegov odgovor: ‘Šta hoćeš, ti si za kuću, ona je za grad’ i ja na tu nebulozu prosto nisam znala ni šta da mu odgovorim”, rekla je Goga (56).

Skoro svaka domaćica, bilo da je školovana ili ne, dobila otkaz ili zajedničkom odlukom ne radi, bar jednom u životu je doživela: „Ja radim i donosim pare u kuću, dok je tako ima da slušaš” i od toga se verujemo svim ženama diže kosa na glavi.

Jovani (47) upućena je malo promišljenija uvreda: „Ceo tvoj život je fejl, potpuni si promašaj u svemu, samo si dobra keva”.

Generalno muževima smetaju hladni ručkovi, ili ako ‘uhvate’ ženu da gleda seriju kad oni stignu sa posla, te su rečenice poput: ‘ma da, ti ništa i ne radiš po ceo dan, lako je tebi’ i ‘dok ja rintam možeš bar košulje da mi ispeglaš’ – postale su uobičajene. A, kako čujemo, srednjoškolci kupe fore svojih tata i svojim drugaricama izgovaraju stvari poput: ‘ti si žena, nemaš pravo glasa’ i ‘mesto ti je u kuhinji’.

Da li se muškarci pretvaraju da nas poštuju pre nego što ih zavolimo, pa kasnije pokažu svoje lice? Ne znamo. Činjenica je da jednostavno postoji ta „kultura“ vređanja žena kojoj malobrojni odolevaju. Nije retkost da se poverena tajna koristi protiv žene u svađi, neretko se udara na materinstvo, i zaboga, baš tokom svađe postane problem sa koliko je ona prethodno muškaraca bila.

Važno je da pričamo o tome.  Šta je najgore što je vama rekao neki muškarac?

***
Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram