Kako je propala ljubav Sindi Kraford i Ričarda Gira

Sindi Kraford i Ričard Gir
Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Sindi Kraford i Ričard Gir bili su par o kojem su devedesetih svi pisali. Kada je usledio krah njihove veze, svet je ostao u čudu. Godinama kasnije, otkrili su zašto su se razišli.

Sindi je imala samo 22 godine kada je na roštilju kod legendarnog fotografa Herba Rica upoznala tada 39-godišnjeg Ričarda Gira.

Odmah se rodila hemija između jednog od najpoželjnijih holivudskih neženja i predivne manekenke. Nije dugo trebalo da postanu holivudski par broj jedan – a magazin People čak ih je proglasio najseksi parom na svetu, a ubrzo su na red došle i glasine o venčanju.

Pročitajte još:

Međutim, Ričard se odupirao toj ideji. Prema vlastitom priznanju, Sindi je bila ta koja je insistirala na braku.

„Bila sam devojka koja je odrastala gledajući romantične filmove i sanjala sam o velikom venčanju iz bajke. Bili smo zajedno već nekoliko godina i stalno sam ga ispitivala kada ćemo se uzeti“, rekla je.

Glumac je na kraju pristao.

„Imao sam 42 godine, a žena za kojom sam bio lud i koju sam jako voleo rekla mi je: ‘Ne mogu da čekam. Ako se ništa ne dogodi, idem dalje’. Brak sa Sindi najbolja je odluka koju sam ikad doneo“, rekao je u intervjuu neposredno nakon venčanja.

Venčali su se 12. decembra 1991. godine. Ričard je imao slobodan dan i pauzu tokom snimanja filma „Mr. Jones“ pa je privatnim avionom odveo Sindi i par prijatelja u Las Vegas. Razmenili su zavete na maloj ceremoniji u kapelici, a venčanje je bilo toliko spontano da nisu imali vremena za kupovinu pravog prstenja nego su umesto toga napravili zamenske burme od obične aluminijumske folije.

Sindi Krafvford i Ričard Gir
Foto: Everett / Profimedia

Na početku je sve delovalo idilično, ali ubrzo se pokazalo kako među njima ipak vladaju nepremostive razlike. Najveća je bila ona o viziji zajedničke budućnosti.

„Više od svega želim porodicu. Osećam kako je to ono što mi treba u životu i mislim da ću biti dobra majka“, ispričala je Sindi.

Kada su Ričarda jednom prilikom novinari pitali planira li decu sa svojom suprugom, samo im je odgovorio: „Ja sam još uvek dete“.

Zatim su se pojavili i tračevi kako je njihov brak samo farsa jer su oboje gej i kako će se uskoro razvesti. Glasine su išle toliko daleko da su najzad platili oglas u novinama kako bi ih opovrgli i javno potvrdili svoju heteroseksualnost.

„Venčali smo se jer se volimo i jer želimo zajedno da provedemo život. Heteroseksualni smo, monogamni i ozbiljno shvatamo svoju vezu. Priče o razvodu nisu istinite“, pisalo je u oglasu koji je izašao u novinama početkom maja 1994. godine.

Samo sedam meseci kasnije, 1. decembra 1994. objavili su da se rastaju. Manekenka nije gubila vreme tugujući zbog propalog braka. Mesec dana nakon objave o razvodu, paparaci su je snimili kako seli svoje stvari u stan bivšeg dečka Randea Gerbera.

Upravo je s njim najzad ostvarila svoj san o osnivanju porodice. Udala se za Randea 29. maja 1998. i u braku s njim dobila dvoje dece, ćerku Kaiu i sina Preslija.

Kada su je pre nekoliko godina pitali šta je bio razlog njihovog ljubavnog kraha, Sindi je priznala da im je presudila razlika u godinama, previše obaveza i nedostatak prijateljstva u odnosu.

„Imala sam 22 godine i kao mlada žena u tim godinama pokušavala sam da shvatim ko sam zapravo i šta želim. On je već imao 39 godina. Dvadesete su važne godine za svaku ženu jer napokon postajemo svesne svoje moći i spoznajemo svoju unutrašnju snagu. Teško je promeniti se u vezi. Odjednom nisi to na šta je druga osoba pristala. Deo naših problema bila je i činjenica da nismo bili prijatelji. Bilo smo puno toga, ali ne i prijatelji“, zaključila je manekenka.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram