Sve Putinove žene

vladimir putin žene
Foto: east2west news / East2West News / Profimedia

Jaše konja go do pojasa, gaji tigrove, pliva u ledenoj vodi, vozi avion. Praktično, može sve. Usput i vodi jednu od najmoćnijih zemalja sveta. I naravno, uživa u društvu lepih žena.

Za razliku od recimo, američkog predsednika Džona Kenedija, ruski predsednik Vladimir Putin u početku je negovao imidž neporočnog prodičnog čoveka. Ali daleko od toga da danas s njim povezuju samo bivšu suprugu Ljudmilu, već brojne ruske lepotice.

Ljudmila Putina

Vrlo malo se o njoj zna, retko kad se pojavljivala u javnosti, i dok je bila prva dama Rusije, pa se čak svojeveremeno proneo trač da živi u podzemnom manastiru na granici sa Estonijom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?Gracia Voni ME? (@vonime)

Istina je zapravo da su u braku proveli tri decenije, dobili dve ćerke, a razveli se 2014. Zavolela ga je i pre nego što je postao najmoćniji čovek Rusije, dok je bila stjuardesa. I dok su bili u braku, a i kasnije, štampa je redovno pisala o njegovim navodnim aferama. Pitanje je kako je Ljudmila sve to podnosila, ali naročito se šuškalo da Putin voli umetnice.

Ana Netrebko

Govorilo se ranijih godina da je Putin zaveo Anu Netrebko, čuvenu rusku opersku divu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FASHIONPROFF (@fashionproffmag)

Imala je čast da joj Putin lično uručuje nagrade, bio je redovan gost na njenim nastupima, izjavljivao je da je Ana među najvećim operskim svetskim zvezdama. Međutim, ona se onda udala za kolegu i dobila dete, pa je šuškanje utihnulo.

Svetlana Zaharova

Ipak, da je Putin ljubitelj klasike, dokaz je i Svetlana Zaharova, primabalerina Boljšog teatra. Ona mu se redovno javno zahvaljivala, a fotografija Putina kako joj poklanja cveće posle nastupa obišla je svet.

Ona je inače vremenom postala članica Saveta za kulturu predsednika Rusije. Više puta je kazala da mnogo toga duguje Putinu.

Alina Kabajeva

Najveća ljubavna afera koja je pratila Putina bila je ona sa gimnastičarkom Alinom Kabajevom. Pričalo se da se baš zbog nje razveo, da mu je rodila decu, da je ona posle Ljudmile sledeća prva dama.

Uticajni list Korrespondent objavio je čak i vest da se Putin verio s Alinom. Međutim, tu priču je ubrzo pojeo mrak, povučena je, ali naklapanja su se nastavila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bignews (@bignews.co)

Pročitajte još:

Kabajeva se svojevremeno pojavila i na naslovnici Voga, a na pitanje ko je dečak koji je često uz nju, kazala je – sestrić.

U međuvremenu je prestala da se bavi sportom, ušla je u rusku Dumu, a potom – nestala. Nakon tih navoda da su se venčali, dobili jedno dete, pa potom i blizance pre par godina, poslednje što smo čuli o Alini je da se skrasila u Italiji. A jedino što se sada zapravo zna je da je – nigde nema.

Jana Lapikova

Možda najlepša među Putinovim damama je Jana Lapikova. Ona je 2011. bila njegov lični fotograf. Zanosna brineta je svojevremeno bila model za donji veš i finalistkinja izbora za mis Moskve 2008.

Yana Lapikova, 25, a former Miss Moscow contestant, was confirmed as one of Mr Putin’s official personal photographers last week.
LIKE —> School of Photography

Posted by School of Photography on Петак, 05. април 2013.

Kako je stajalo u službenoj biografiji Kremlja, ona je beležila najznačajnije intimne trenutke iz života Vladimira Vladimiroviča, a izabrana je, kako se izrazio Dmitrij Peskov, Putinov portparol, zato što je odličan fotograf, a ne zbog svojih ženskih atributa.

Ana Čepmen

Kao u nekom filmu o tajnim agentima, nizale su se priče o Putinovoj tajnoj vezi sa Anom Čepmen, ruskom špijunkom. Ona je pre više godina bila u srži afere kada je deportovana iz SAD.

U Rusiji je Ana postala zvezda, a ubrzo je počelo da se govori da je ruska Mata Hari zapala za oko i Putinu, koji je i sam bivši agent KGB.

Vendi Deng

Mada mnogi sumnjaju, ispredala se i priča kako je Putin navodno bio u vezi i sa bivšom ženom medijskog mogula Ruperta Merdoka, starletom Vendi Deng.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oliver Giles (@oliver.giles)

Čak su i anonimni izvori iz Kremlja govorili kako je ta ljubav ozbiljna. Inače, Putin i Vendi su se upoznali preko ruskog milijardera Romana Abramoviča.

I kad se na kraju sve sabere i oduzme, znamo samo da je Vladimir Putin danas – zvanično singl.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram