Misterija nestanka Putinove ljubavnice

Kabajeva
Foto: Filippov Alexei / TASS / Profimedia

Kada je 37-godišnja Alina Kabajeva pre dve godine nestala s radara, svetski mediji su njen misteriozni nestanak povezali sa pričom o navodnoj ljubavnoj aferi sa Vladimirom Putinom.

Alina je dve decenije bila u centru pažnje ruskih medija što zbog svoje karijere gimnastičarke što zbog navodne veze sa Putinom kom je kako su pisali – rodila četvoro vanbračne dece.

Olimpijska šampionka, koju su zvali „najsavitljivija žena Rusije“, bila je tinejdžerka kad je zasijala na svetskoj gimnastičkoj sceni.

U vrhuncu svoje sportske karijere je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju i zlatnu u Atini četiri godine kasnije i baš tad je upoznala Putina koji je i sam bio obožavalac džudoa i hokeja na ledu, pisao je The Sunday Times.

Putin
Foto: Russian Gymnastics Federation / East2West News / Profimedia

Od kad se 2005. povukla iz gimnastike, Kabajeva, koja je rođena u Uzbekistanu, pokušala je da unovči svoju slavu. Htela je da postane pevačica, ali ta zamisao je propala. Povremeno je radila kao model i jednom se pojavila na naslovnici ruskog Voga u zlatnoj haljini od 33.000 dolara.

Čak osam godina je imala mesto u Donjem domu ruske Dume u koju ju je regrutovala Putinova stranka Ujedinjena Rusija.

Duma
Foto: Karpov Sergei / TASS / Profimedia

Tek 2008. počelo je da se priča da je Alina „tajna prva dama Rusije“. Tu vest je prvi objavio jedan ruski tabloid, a pisali su da se Putin viđa sa Kabajevom koja je mnogo mlađa od njega, kao i da će tražiti razvod od svoje supruge sa kojom je 30 godina. Taj tabloid je zatvoren brzo nakon ekskluzivne objave a kako je javljeno – zbog finansijskih poteškoća vlasnika lista Aleksandera Lebedeva – milijardera.

Kabajeva i Putin
Foto: SERGEI CHIRIKOV / AFP / Profimedia

Od tada je Kremlj demantovao sve navode o Putinovoj vezi sa Kabajevom, a ruski mediji više nisu ni potezali tu priču.

„Uvek sam imao loše mišljenje o ljudima koji zabijaju svoje obešene noseve i erotske fantazije u živote drugih ljudi“, rekao je navodno jednom Putin, a preneo je The Sunday Times.

Kabajeva
Foto: AFP / East2West News / Profimedia

Kad se 2013. razveo od supruge Ljudmile rekao je: „Ja volim sve Ruskinje“ pošto su ga pitali da li postoji nova žena u njegovom životu, a Kabajeva je izjavila da je u vezi sa nekim koga mnogo voli.

Sledeće godine tabloidi su podivljali kad se pojavila vest da će Kabajeva zapaliti olimpijski plamen u Sočiju, a njene fotografije u haljini u kojoj se ocrtavao stomačić su dodale ulje na vatru i počela su nagađanja da je trudna.

Kabajeva
Foto: social media / East2West News / Profimedia

Godinu dana kasnije na ruci joj je bljesnula burma i to na proputovanju Italijom.

Iako je jedna od najpoželjnijih žena u Rusiji, nikada se uz nju nije vezivalo nijedno drugo muško ime osim Putinovo, a bogatstvo joj se umnožavalo neverovatnom brzinom.

Priča se da je Putinu rodila četvoro dece, iako je sama rekla da nije rađala. Onda je u jednom trenutku nestala s radara i postojali su navodi da je posle porođaja u aprilu 2019. rešila da neko vreme živi u Italiji i skloni se od medija. Da li je tako i da li je to zaista bila njena odluka – verovatno nikad nećemo saznati. Činjenica je da već dve godine živi u ilegali i da se ne pojavljuje u javnosti.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram