Baz Oldrin se oženio u 93. godini i dao hit objašnjenje kako se oseća

Foto: Instagram/anca.faur.v, Twitter/Dr. Buzz Aldrin

Uzbuđeni su kao tinejdžeri koji su pobegli od kuće.

Edvin Baz Oldrin je druga osoba koja je ikada kročila na Mesec 1969. godine, i to posle svog kolege Nila Armstronga. On se na svoj 93. rođendan oženio sa ženom koju već dugo voli.

Bivši astronaut je vest o svadbi objavio na Tviteru.

„Na moj 93. rođendan, u danu kad kada će mi takođe biti ukazana čast da me proglase Živom legendom avijacije, sa zadovoljstvom mogu da objavim da smo se moja dugogodišnja ljubav dr Anka Faur i ja venčali. Ujedinili smo se u svetom braku na maloj privatnoj ceremoniji u Los Anđelesu i uzbuđeni smo kao tinejdžeri u bekstvu“, napisao je Oldrin.

Oldrin je objavio dve fotografije sebe u smokingu i Faur u blistavoj haljini dugih rukava.

U julu 1969. komandant misije Armstrong, pilot lunarnog modula Baz Oldrin i pilot komandnog modula Majkl Kolins poleteli su u Apolu 11 na skoro 402.336 km dugo putovanje do Meseca. Trebalo im je četiri dana da stignu na odredište.

Armstrong je bio na površini Meseca dva sata i 32 minuta, a Oldrin, koji ga je pratio, proveo je na površini oko 15 minuta manje od toga.

Oldrin se pre ovog braka ženio tri puta. Od 1954. do 1974. bio je sa Džoan Arčer s kojom je dobio troje dece. Onda se oženio sa Beverli Van Zile i okončao taj brak 1978. Treći brak mu je trajao 24 godine, tačnije do 2012.

Inače, Oldrinova sadašnja supruga Anka Faur je rođena u Rumuniji i ima 63 godine. Nakon što je 1996. godine stekla doktorat iz hemijskog inženjerstva na Univerzitetu u Pitsburgu, nastavila je karijeru hemijske inženjerke. Kasnije je preuzela pozicije u istaknutim američkim hemijskim kompanijama. Od 2019. godine, Faur je izvršna potpredsednica u Buzz Aldrin Ventures LLC.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram