ANKETA Brutalno iskreno: Kako ste saznali da vas vara

Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Prevara je iskustvo koje jako boli i koje može da ostavi čak i užasne posledice po naše samopouzdanje i stavove o ljubavi. Sproveli smo mini anketu i pitali žene i muškarce koji su doživeli izdaju kako su saznali za nju.

Osećaj sumnje u partnera nije nimalo prijatan – a mnogi se, nakon što pomisle da su prevareni, odlučuju na drastične korake ne bi li to saznali.

Najgore je kad se crne slutnje zaista i ostvare, pa ostanemo slomljenog srca i uniženog ponosa. Niko ne želi da se nađe u toj situaciji, a mnogi među nama nikada ne bi oprostili takvu izdaju partneru.

Pročitajte još:

Uglavnom se kao znaci da vas partner vara navode promene u njegovom ili njenom ponašanju, skretanje pogleda pri svakom pitanju, nezainteresovanost za seks, izbegavanje provođenja zajedničkog vremena, burni i agresivni ispadi.

Razlozi za prevaru su uglavnom sasvim lični – nekad je to jednostavno požuda, ali su često posredi dublji razlozi koji se kriju u samom odnosu partnera.

Odlučili smo da sprovedemo mini anketu i pitamo žene i muškarce koji su to doživeli na koji način su saznali da ih je partner izdao.

„Intuitivno sam osetila, a onda sam ugledala i poruke u telefonu“, rekla je Jovana (26).

„Bio je glup i nije znao da sakrije“, rekla je Sanja (35).

„Bili smo u svađici nekoj, ali se videli i odlucili da budemo zajedno i dok bude na nekom poslu odprilike mesec dana. I čuli se sve vreme dok je bila tih mesec, mesec i nešto, na tom poslu. I kada se vratila sve je bilo u redu, što mi je bilo čudno, nije se pominjala nikakva svađa ni ništa. Ali intuicija mi je govorila da nešto nije u redu… Da bi nakon dve sedmice, ni mesec dana toga dobio lepu vest da je bila sa nekim za tih mesec dana i da nije mogla ni znala kako da mi kaže. I onda sam potom saznao da je u vezi sa tim likom sa kojim me prevarila“, ispričao nam je Nebojša (31).

„Znam kad me neko blizak laže“, rekla je Lana (25).

„Priznao mi je posle meseci zavlačenja i haosa. A sve mi je bilo pred nosom, njegova fizička transformacija, promene, čak sam ga i srela sa njom u gradu ali sam bila u varijanti ‘ma neee, nije to to'“, rekla je Bojana (29).

„Od prijatelja“, bila je kratka Ana (30).

„Preko društvenih mreža, konkretno Instagrama“, rekao je Srđan (27).

Foto: HBO / Planet / Profimedia

A na sajtu Buzzfeed pronašli smo još neke šokantne priče o otkrivanju prevare.

„Izlazila sam sa dečkom oko godinu dana i počela da živim s njim. Jedne noći, dok sam šetala našeg psa, pas je ispljuvao kondom. Bila sam na pilulama i nismo koristili kondome otprilike šest meseci. Kad sam ga napala, moj dečko je rekao: ‘možemo li na trenutak da cenimo činjenicu da sam koristio zaštitu'“, napisala je Suzan.

Pročitajte još:

„Vratila sam se kući nakon razgovora za posao u Hjustonu i provodila dan sa mojim posincima. Najmlađi me je zagrlio, a ja sam mu rekla koliko ga volim. Okrenuo se i rekao da i Džena voli i njega i njegovog brata. Na moje pitanje ko je „Džena“, rekla mi je da je, dok mene nije bilo, dolazila kod nas kući, spavala sa njihovim ocem i pozivala prijatelje. Spakovala sam se i podnela zahtev za razvod sledećeg dana“, otkrila je Samanta.

„Dijagnostikovan mi je rak i prolazila sam kroz lečenje. Jednog dana otišla sam kući ranije da iznenadim supruga i ugledala u njega i našu bračnu savetnicu – u našem krevetu, dok je ona nosila moje omiljene čizme. Ispostavilo se da je moj rak izazvao HPV. Oni su me varali čitavih 10 godina koliko smo bili zajedno“, šokantna je priča koju je navela Moli.

„Jednog leta sam izlazio sa devojkom nekoliko meseci. Ubrzo nakon što smo se rastali, imala je novog dečka. Nepunih godinu dana kasnije, objavila je njihovu sliku na Instagramu za proslavu prve godine veze. Tog dana pre godinu dana smo još bili zajedno“, ispričao je Stiv.

„Moja devojka je rešila da mi pokaže i porodične slike njenog novorođenog rođaka i slučajno nam je pokazala poruke između nje i nekoga s kim se tajno zabavljala mesecima“, rekao je Luk.

„Njegovi roditelji su bili u gradu, pa su me pozvali na ručak i dali mi kao poklon vreću punu bebi stvari. Definitivno nisam bila trudna, ali rekao je roditeljima da jesam. Nazvao ga je tata i on je sve priznao. Pretpostavljam da je jedna od devojaka sa kojom me je prevario zatrudnela i nekako je mislio da je reći roditeljima da sam trudna dobra ideja“, otkrila je Kejti.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram