Zbog ove dijete Tina Kunaki ima telo iz snova, a bukvalno je valjak koji ravna stomak

Tina Kunaki
Foto: DESI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dve nedelje bez ugljenih hidrata brišu stomak i celulit.

Gde god da se pojavi, Tina Kunaki automatski privlači sve poglede – posebno je zanimljiva svima otkako se rastala od francuskog šarmera Vensana Kasela.

Iako je poznato da manekenka vredno trenira, te da izuzetno vodi računa o svom izgledu, sa druge strane, osnova joj je, kako je i sama otkrila upravo ishrana.

Tina
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ona se, prema rečima nutricioniste slavnog doktora Oza, pridržava takozvane „dijete bez dijete“, odnosno jednog oblika fastinga.

Kako kaže, za razliku od fastinga, odnosno autofagije, gde se unos hrane ograničava na osam sati, ovde postoji više slobode.

View this post on Instagram

A post shared by tinakunakey (@tinakunakey)

Naime, kod „dijete bez dijete“ hrana može da se konzumira od momenta kada sunce izađe, pa sve dok ne zađe. Međutim, iako je satnica duža, upravo tu i jeste caka. Jednostavno, ugljeni hidrati su potpuno zabranjeni tokom dve nedelje, a potom je njihov unos smanjen na minimum i to je zapravo jedino, uslovno rečeno pravilo.

Ipak, dozvoljeno je da se počastite jednom nedeljno omiljenom hranom, odnosno da imate „cheat day“ ili „dan za varanje“. Na ovaj način veoma brzo ćete videti rezultate, a doktor Oz kaže da je glavna prednost ovakve ishrane to što masne naslage nestaju, ali obline ostaju, što se da primetiti po Tininom primeru.

Foto: / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada je reč o samoj ishrani Tine Kunaki, limunada i ceđena limeta su nešto čime započinje dan. U vodu često doda i listove sveže nane, a umesto kafe ujutru pije čaj.

Manekenka je često isticala da je hidratacija glavni faktor kada je dobar izgled u pitanju, a s vremena na vreme pije i vodu sa čija semenkama koje poboljšavaju probavu.

View this post on Instagram

A post shared by tinakunakey (@tinakunakey)

Kada je reč o doručku, manekenka u 99 odsto slučajeva dan započinje ovsenom kašom, a jedino je voće to koje se menja. Najčešće su to borovnice i maline, a koristi isključivo biljna mleka.

Za ručak jede ili suši, ili salate sa piletinom ili ribom, a kada joj se jede pica, bira isključivo one sa tankom koricom i sa mnoštvom zeleniša. Inače, s obzirom da je Tini omiljena meksička hrana, ne beži od ljutih jela, što se u brojnim studijama pokazalo kao dobar način da sagorite eventualni višak.

Kada je reč o večeri, manekenka bira light varijante, te su salate ponovo jedna od opcija, a ukoliko konzumira težu i jaču hranu, narednog dana obavezno više trenira ili šeta.

Za užine uvek jede voće, sa akcentom na borovnicama i drugom bobičastom voću, a ukoliko je na napornim snimanjima, obavezno sa sobom nosi banane koje je duže vreme drže sitom.

Zahvaljujući zdravim navikama koje prenosi i na svoju ćerku, Tina zaista može da se pohvali telom iz snova.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram