Dijeta uz koju su smršali Bijons i Džej Zi: Traje dve nedelje, jedna namirnica je ključna za svaki obrok

Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Čuveni muzički par Bijonse i Džej Zi uspeli su da se otarase viška kilograma uz pomoć režima koji je popularan širom sveta.

Pevačica Bijonse i njen suprug, reper Džej Zi, pokušavaju da vode računa o svom izgledu, ali su se u jednom trenutku života ipak borili sa viškom kilograma. Kako su jednom otkrili, onda su prešli na popularnu medicinsku ili bolničku ishranu.

Uz jednostavan meni i tri obroka dnevno, višak kilograma se eliminiše ubrzavanjem metabolizma. Ovakav način mršavljenja je zdraviji od restriktivnih režima ishrane, a prvi rezultati su vidljivi vrlo brzo.

Preporučljivo je da se dijete pridržavate 15 do 18 dana, a iz ishrane je važno isključiti šećer, testenine, krompir i sve proizvode od žitarica. Takođe, nije dozvoljena konzumacija alkohola, a potrebno je piti dva litra vode dnevno.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ono što se ponavlja u skoro svakom obroku su pomorandže, a meni je prilično jednostavan. Naime, doručak se uvek sastoji od istih namirnica, i to jedne pomorandže, jednog kolačića i šoljice čaja ili kafe.

Za večeru i ručak preporučuje se kombinacija kuvanih jaja, duplo pečenog hleba, pomorandže, junetine i povrća. Dakle, ako za ručak jedete jaja, za večeru birajte meso i obrnuto.Takođe se preporučuje smanjenje unosa soli i maksimalna preporučena doza je pet grama dnevno. Kada završite sa ishranom, postepeno ponovo uvodite jednu po jednu namirnicu. Međutim, ograničite unos šećera i složenih ugljenih hidrata.

***

Bonus video: Kurkuma – neizostavni začin orijentalne kuhinje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram