Vukičin semifredo sa plazmom, malinama i belom čokoladom je naš izbor za kolač leta 2023.

Čista fantazija.

Ne znaš kako sebi da ulepšaš dan – napravi semifredo. A recept za ovu poslasticu Vukice Mijić, blogerke iz Bosne i Hercegovine, toliko je dobar da može da ponese titulu kolača leta 2023.

Sastojci:

Fil od malina

250 g malina

2 kašike šećera

2 kašike vode

1 kašika gustina

2 kašike vode

View this post on Instagram

A post shared by Vukica Mijić (@vukica5)

Krem

4 žumanceta

6 kašika šećera

200 g bele čokolade

5 dl slatke pavlake

150 g plazma keksa

Priprema:

Keks izdrobiti.

Maline, šećer i dve kašike vode kuvati desetak minuta.

Gustin razmutiti sa dve kašike vode, pa sipati u maline neprekidno mešajući. Kuvati još malo da se zgusne.

Ostaviti da se ohladi.

Žumanca i šećer umutiti, pa kuvati na pari da se zgusne. Skloniti sa vatre i dodati belu čokoladu, te mešati da se ne istopi.

Ostaviti da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku, dve, tri kašike umešati u žumanca, pa sve sipati u umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjediniti.

Kalup dimenzija 25×10 i visine 7 cm obložiti prozirnom folijom.

Na dno kalupa sipati dve kašike keksa.

Staviti 1/2 krema, pa premazati fil od malina.

U drugu polovinu krema umešati izdrobljeni keks.

Premazati preko fila od malina, poravnati i posuti još malo izdrobljenog keksa.

Prekriti prozirnom folijom i staviti u zamrzivač na četiri, pet sati ili preko noći.

Ovaj letnji kolač prilikom vađenja iz kalupa prevrnuti na tacnu i potom ukrasiti po želji.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram