VIDEO Drastične promene koje se dese na telu u 24 sata

nadutost
Foto:Screenshot/instagram/breeelenehan

Bri Lenehan je velika zvezda Instagrama jer bez prikrivanja i šarenih laža objavljuje fotografije realnog ženskog tela. Nedavno je ova 25-godišnja influenserka objavila video kojim je pokazala koliko se njeno telo menja u 24 sata.

Bri je u videu pokazala kako je nadutost sasvim normalna pojava. Naime, stomak može drastično da se promeni samo tokom jednog dana, a sve u zavisnosti od toga da li ste jeli, da li ste išli u toalet, da li ste večerali…

A o tome, kako kaže, Bri, ne govori se.

„Ne priča se koliko se stomak širi tokom dana, pa sam pomislila da nešto nije u redu sa mojim stomakom i da moram da ga krijem i da se stidim. Zapravo to se događa svima, ali to krijemo i ne pričamo šta se dešava. Zato sam poželela da pokažem da su to normalne, realne stvari i da nema razloga za stid“, kazala je Bri.

@breelenehan

I filmed my body’s changes across 24 hours & this happened… ??‍♀️ #bodyimage #bloating #thisisnormal #loveyourself #selflove #bloatingisnormal #fyp

♬ Nobody – Mitski

A ta promena koja se vidi na stomaku, dok se Bri snima iz profila, ide čak i do tri kilograma u samo jednom danu. Dakle, vrlo je moguće da ujutru nakon odlaska u WC, a pre doručka imate, recimo, 60 kg, a uveče posle ručka i večere – 63.

Ipak, o tome mnogi ćute, a razlog je, kaže Bri, jer se mnogi trude da dostignu one stroge zacrtane standarde lepote. A uz njih nadutost jednostavno – ne ide.

O tom lažnom doživljaju stvarnosti, koji se neretko propagira fotošopiranim fotkama na Instagramu, za BuzzFeed je govorila terapeutkinja Džesika Braun, specijalistkinja za lečenje tinejdžera i odraslih.

„Često zaboravimo da je većina fotografija sa društvenih mreža izrežirana za publiku, pa se moramo podsećati da to nije realna slika stvarnosti.“

Braun je zato pohvalila ono što radi Bri, rekavši da jeste sasvim normalno da nam se telo menja tokom dana dok jedemo, pijemo, sedimo…

Samo se te promene ne vide kada se na društvenim mrežama uključe filteri i primene druge cake za skrivanje nedostataka, o kojima Bri takođe javno govori.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: MONIKA BELUČI