Veganka nam otkriva šta radi kad joj zamiriše pljeska

Draga veganka
Draga Foto:Rastko Santrač

Mnogi vegani s kojima smo razgovarali propagiraju nam taj režim i način života. Ne da bi nas nagovarali na nešto, nego jednostavno da bi nam opisali dobrobiti njihovog načina života. Ali vrlo često nas zanima da li veganima u stvari bar malo nedostaje meso i kako se nose sa time.

Zato smo popričali sa Dragom, koja je veganka od početka 2017. godine, a pre toga je bila vegetarijanka nekoliko godina. Zanimalo nas je da li njoj nekada nedostaje meso i šta u takvim situacijama uradi.

„Ne nedostaje mi meso svakodnevno. Nekad mi zamiriši giros i samo mi krene vodica na usta, ali to je normalna reakcija ipak sam tolike godine jela meso. Teže mi padne kada nakon izlaska svi idu na pljesku, a ako nema pomfrita ja ostanem gladna”, kaže Draga.

Draga veganka
Draga Foto:privatna arhiva

Ona je volela meso, i to u svakom obliku. Ali sada i čak kada stave poslužavnik sa prasetinom na nekoj slavi, ne vuče je da ga pojede. Na svadbi njene drugarice, zaboravili su da organizuju za nju veganski meni, te je Draga poručila iz restorana ceo obrok.

„Bila je presmešna situacija, ja sam mladi ostavila kovertu za venčanje, a ona je meni refundirala obrok iz restorana”, kaže naša sagovornica.

Nije uvek tako lako naći rešenje. Dešava se da na rođendanima njene drugarice isto tako zaborave da spreme nešto posebno za nju, pa se uz izvinjavanje vrzmaju po kuhinji tražeći šta bi to Draga mogla da pojede. Tako iznesu šargarepe iseckane na kolutiće, sa sve aranžmanom od zelene salate, gde se nađe po koji paradajz ili krastavac.

Čak je i njen momak imao poteškoće sa kupovinom doručka. Sreća da u pekarama ima posna varijanta većine peciva, tako da je mogla da uzme bar posnu proju.

„Zagrizla sam projicu i osetila neki šmek. Začuđeno sam pogledala dečka, gde je on potvrdio da je posna i da mogu da je jedem. Nastavila sam sve dok nisam zagrizla komad slanine u sredini te „posne” proje. Crkli smo od smeha oboje i naravno, nisam pojela slaninicu.”

Iako je Draga obično šaljivo reaguje u ovim situacijama, sigurno da nekoga može to i da uvredi. Ipak, čak ni zalogaj mrsne proje ne može da utiče na njen način života.

Bonus video: Moćna keleraba


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram