Ušla je u osmu deceniju, ali ima telo 30-godišnjakinje: Brižit Makron ovo jede svaki dan i to je tajna njene vitke linije

Brižit Makron
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Prva dama Francuske Bridžit Makron ima vitku liniju u osmoj deceniji, a održava je na poseban način.

Prva dama Francuske Bridžit Makron ima 71 godinu i telo na kome mogu da joj pozavide mnoge žene.

Supruga Emanuela Makrona je poznata po svom istančanom modnom ukusu i vitkoj liniji koju održava na poseban način.

Njena ishrana se uglavnom zasniva na voću i povrću, a trudi se i da bude što više fizički aktivna.

Iako nije želela da iznosi detalje o svojoj ishrani, prema rečima kuvara Jelisejske palate, gospođa Makron svakog dana jede oko 10 porcija sezonskog voća i povrća, dok njen suprug ponekad preferira i konkretnija jela, na primer odrezak pun kalorija, ukusan ‘cordon bleu’ .

Foto:JEANNE ACCORSINI / Sipa Press / Profimedia

Dok zaposleni u Jelisejskoj palati imaju unapred pripremljen meni, Makronovi mogu da naruče šta god žele, od sendviča do sušija. Međutim, šef kuhinje francuskog predsednika ističe da nema 24-časovne posluge u sobi.

Foto:CYRIL MOREAU / Bestimage / Profimedia

Čuveni kuvar, koji je osmislio obroke za četiri prethodna predsednika, objasnio je da je jelovnik uvek prilagođen ličnom ukusu predsednika, ali je većina jela svakako zasnovana na francuskoj gastronomiji. Otkrio je i zanimljiv detalj – sir i vino su se vratili na jelovnik Jelisejske palate nakon što ih je predsednik Nikola Sarkozi izbacio tokom svoje petogodišnje vladavine.

Foto:Jonathan Rebboah / Panoramic / Profimedia

„Naravno, ako je moguće, uvek ćemo na predsedničkom stolu da koristimo samo francuske proizvode. Sva naša riba, meso, voće i povrće dolazi iz Francuske ili sa prekomorskih teritorija. Naš prioritet je lokalna hrana, uzgajana na manje od 100 kilometara od Pariza, što se uglavnom tiče voća i povrća i nekih mlečnih proizvoda“, kaže Gomez.

On je dodao da je oko polovine sastojaka na trpezi organsko, a neke biljke, uključujući ruzmarin i lovor, uzgajaju se u velikim baštama predsedničke palate, piše Elle.si.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram