Trik najboljih domaćica: Tajni sastojak koji dodaju u rusku salatu da ukus bude nezaboravan

Foto: Shutterstock

Kada jednom probate, uvek ćete je ovako praviti.

Ruska salata je neizostavni deo svake praznične i slavske trpeze kod Srba. Iako sam ukus ove salate prosto obara s nogu, neke domaćice se trude da joj dodaju i neki tajni sastojak zahvaljujući kojem će joj ukus biti još bolji.

Tako je jedna korisnica društvene mreže X otkrila tajnu najukusnije ruske salate koju je naučila od jedne žene iz Estonije.

Naime, ona je napisala da tamošnje domaćice za pripremu ruske salate koriste iste sastojke kao i mi, ali u nju dodaju jednu voćku. I zbog toga kako tvrdi, dobijaju poseban ukus.

U pitanju je jabuka, a kako navodi, u zavisnosti od količine ruske salate, dodaju pola jabuke ili celu.

„Ako se dobro secam ide kisela jabuka?“ pitala je jedna korisnica, nakon čega je dobila potvrdan odgovor od žene koja je napisala ovu objavu.

Podsećamo, ovo su sastojci za klasičnu rusku salatu:

krompir, šargarepa, grašak, kuvana jaja, kiseli krastavci, majonez, pavlaka, šunka ili pileće belo meso.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram