Tajni sastojak za najbolji pire krompir vašeg života

Foto: Mario Pessaris / Panthermedia / Profimedia

Pire krompir je najjednostavnije životno zadovoljstavo koje nam nikada ne dosadi. Savršena je pratnja praktično svakoj hrani, a pomoću jednog trika biće ukusniji nego ikad.

Da biste napravili najbolji mogući pire krompir, potreban vam je jedan tajni sastojak, koji ne dodajete krompiru kada ga gnječite.

Zapravo, u pitanju je tečnost u kojoj ih kuvate.

Najbolje je da kuvate krompir u bujonu, jer će ga to ispuniti ukusom pre nego što dodate začine. Ova mala promena može da podigne celokupnu paletu ukusa vašeg pire krompira na potpuno novi nivo.

Kuvanje krompira u običnoj vodi im daje nula ukusa, a čak i slana voda može dodati samo malo, dok su temeljac ili bujon idealno rešenje.

Dok su iskusni kuvari koriste ovaj trik već godinama, postao je popularan i moderan početkom 2021. godine kada je korisnica TikTok-a objavila video u kom objašnjava da je to savet njene bake.

@jeauxp

Reply to @dawniekins78

♬ original sound – Tik Toker

Dok ključa, voda upija ukus svega u loncu. Korišćenje bujona za pire krompir je genijalan trik koji može poboljšati ovo omiljeno jelo mnogo bolje od dodavanja začina ili maslaca.

***

Bonus video: Pica u kućnim uslovima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram