Najbolje voće za grickanje ako vas muči stomačno salo

Fitnes i ishrana 27. mar 202213:32 > 29. mar 2022 14:35
Foto: Shutterstock

Dijeta ne mora da bude dosadna i naporna!

Put ka mršavljenju i željenoj figuri može biti zamoran, posebno ako pokušavate da se odreknete sve hrane koju volite.

To je jedna od uobičajenih grešaka koje ljudi prave. Ali, šta ako se  fokusirate na hranu koju možete da dodate svojoj ishrani, umesto na onu koju ćete morati sebi da uskratite?

Na primer, voće je zdrava, ukusna, prirodno slatka hrana koja vam može pomoći u mršavljenju, posebno ako želite da izgubite masnoću na stomaku.

Prema dr Kortni de Angelo, jedna od najboljih voćki koju možete jesti za ravan stomak je jabuka!

Foto:Shutterstock

Jabuke su zdrave iz mnogo različitih razloga – mogu da snize holesterol, kontrolišu krvni pritisak, poboljšaju zdravlje creva. Takođe, prema de Angelo, pomažu u sprečavanju sala u stomaku. Zatim, jabuke su bogate pektinskim vlaknima, koja povećavaju sitost.

„Kada se osećamo siti, nećemo posegnuti za dodatnim grickalicama, a jabuke takođe imaju malo kalorija i šećera, tako da su odlično voće za ravan stomak“, kaže Angelo.

Jabuke su takođe bogate polifenolima, korisnim antioksidansima za koje se zna da pomažu u kontroli težine. Jedna studija je otkrila da je redovno jedenje jabuka povezano sa gubitkom težine.

Druga grupa japanskih studija otkrila je da su polifenoli jabuke povezani sa smanjenjem visceralne masti, što je opasna vrsta masti koja se nalazi u blizini vaših trbušnih organa.

Ako vam je dijeta naporna i dosadna, pokušajte da ubacite nekoliko narezanih jabuka u svoju činiju ovsene kaše, posebno zato što su vlakna koja se nalaze u ovsenim pahuljicama povezana sa kontrolom težine, prenosi eatthis.

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram