![grašak](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2023/02/04/1675520285-profimedia-0216278718-750x500.jpg)
Nema ko ga neće voleti.
Ako želite da zadivite ukućane standardnim ručkom na kašiku – graškom – onda obavezno dodajte tajni sastojak koji ovom jelu daje poseban šmek.
U pitanju je supa pripremljena sa mirođijom.
Sastojci:
500 g graška
500 g svinjskog mesa (može i piletina)
1 crni luk
1 prazilk (po želji)
1 šargarepa
1 krompir
3 čena belog luka
1 kesica instant krem čorbe od graška
suvi biljni začin, biber
1 kašičica slatke mlevene paprike
malo mirođije
2 kašike kečapa
1 kašicica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.
Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.
Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.
Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.
BONUS VIDEO: Mafini sa komadićima čokolade
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: