Pire krompir je najjednostavnije životno zadovoljstavo koje nam nikada ne dosadi. Savršena je pratnja praktično svakoj hrani, a pomoću jednog trika biće ukusniji nego ikad.
Da biste napravili najbolji mogući pire krompir, potreban vam je jedan tajni sastojak, koji ne dodajete krompiru kada ga gnječite.
Zapravo, u pitanju je tečnost u kojoj ih kuvate.
Najbolje je da kuvate krompir u bujonu, jer će ga to ispuniti ukusom pre nego što dodate začine. Ova mala promena može da podigne celokupnu paletu ukusa vašeg pire krompira na potpuno novi nivo.
Kuvanje krompira u običnoj vodi im daje nula ukusa, a čak i slana voda može dodati samo malo, dok su temeljac ili bujon idealno rešenje.
Dok su iskusni kuvari koriste ovaj trik već godinama, postao je popularan i moderan početkom 2021. godine kada je korisnica TikTok-a objavila video u kom objašnjava da je to savet njene bake.
@jeauxp Reply to @dawniekins78
Dok ključa, voda upija ukus svega u loncu. Korišćenje bujona za pire krompir je genijalan trik koji može poboljšati ovo omiljeno jelo mnogo bolje od dodavanja začina ili maslaca.
***
Bonus video: Pica u kućnim uslovima
Pratite nas i na društvenim mrežama: