Šta se nalazi u najskupljem burgeru na svetu

Foto: DALTONS/MEGA/Profimedia

Za nekoga je hamburger skromna hrana, jer predstavlja parče mesa između dva parčeta hleba, sa nekom salatom i namazima. Međutim, za druge je pravljenje burgera umetnost i izazov kojem se svaki put odazivaju sa ogromnim entuzijazmom.

Iz tog entuzijazma često proizađu neke zaista ekstravagantne varijacije na temu, od kojih mnoge obaraju i pojedine rekorde. Robert Jan de Vin iz Holandije upravo je oborio svetski rekord za najskuplji burger svojom najnovijom kreacijom pod nazivom Golden Boy, piše Citymagazine.rs.

U odnosu na mnoge druge, on se ne ističe toliko svojom veličinom koliko sastojcima, a zahvaljući njima, konačna cena je čak 5 hiljada evra! To se prvenstveno odnosi na Vagi govedinu, jestivi komad zlata i Beluga kavijar, ali to nije sve, kao što možete videti u nastavku.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sastojci:

Zemička aromatizovana Dom Perinjon šampanjcem, sa zlatnim listićem na vrhu

Brisket od Vagu govedine i deo mešanog mesa od rebarca

Majonez od dimljenog pačjeg jajeta

Beli tartufi

Paradajz i krastavac marinirani u japanskom mača čaju

Zelena salata

Engleski čedar sir

BBQ sos od The Macallan viskija i Kopi luwak kafe

Paleta Iberico Bellota šunka

Kolutovi od luka pohovani u sosu od Dom Perinjona

Kraljevska kraba kuvana u Puligny-Montrachet vinu

Beluga kavijar

Ono što je zanimljivo jeste da je celokupan prihod od ovog preskupog burgera otišao u dobrotvorne svrhe, odnosno na račun jedne holandske banke hrane. Za sada je prodat samo jedan primerak, a Robert je spreman da ih napravi koliko god treba ako bude još zainteresovanih.

BONUS VIDEO Slatka keleraba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram