Šta jede majka Ilona Maska koja je u 74. u boljoj formi od nas

Mej Mask: John J. Enot @enotphotography / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Upoznajte majku najbogatijeg čoveka na svetu koja je i dalje manekenka.

Ako ime Mej Mask zvuči poznato, to bi moglo biti zato što je skoro krasila naslovnicu cenjenog izdanja kupaćih kostima Sports Illustrateda sa 74 godine – najstarija žena koja je to ikada učinila. Ili bi to moglo biti zato što je njen sin jedan od najbogatijih ljudi na svetu i kupio je Tviter.

Da, supermodel Mej Mask je takođe majka Ilona Maska i možda ste je videli kako šeta crvenim tepihom sa svojim sinom na Met Gali.

Ali Mej Mask je mnogo više od Ilonove majke – ona je model već 50 godina i takođe je licencirana dijetetičarka i nutricionistkinja sa dve magistarske diplome iz oblasti dijetetike. Napisala je knjigu o starenju koja se promišljeno zove ‘Žena pravi plan: saveti za avanturu, lepotu i uspeh tokom celog života i krasila je naslovnice mnogih časopisa.

Dakle, šta ova inteligentna, staložena i zapanjujuća žena jede svaki dan da bi nastavila da oduševljava svet sa 74 godine? Evo pogleda na stvarnu ishranu Mej Mask i njenog najboljeg saveta za zdrav način života.

Foto: John Lamparski / Getty images / Profimedia

Pre svega, ona jede za energiju

Mej ne veruje u preskakanje obroka jer to dovodi do pada energije. „Jedite redovno, planirajte obroke i ne jedite brzu hranu“, rekla je u jednom intervjuu.

Osim toga, ona je veliki zagovornik planiranja obroka, „Imala sam praksu 45 godina — stalno sam se viđala sa ljudima. I naterala sam ih da planiraju svoje obroke. Jer ako ne planiraš, točkovi otpadaju“.

Za doručak jede hleb, jaja, paradajz i pečurke

„Volim hleb, to je jedna od mojih omiljenih namirnica“, otkrila je za Harper’s BAZAAR. Ona traži svež, domaći hleb od celog zrna pšenice, a zatim ima malo putera i uz kajganu, sa paradajzom i pečurkama. „Nikad ne preskačem doručak jer sam inače gladna do 10 sati i poješću sve što mi se nađe na vidiku“, kaže ona. Ona preporučuje da jedete manju večeru kako biste ujutru bili gladni.

Salata za ručak

Ručak je obično salata punjena raznim povrćem, kaže ona u videu. Njena salata bi mogla uključivati salatu, šargarepu, mladi luk, paradajz, luk i slanutak.

„Volim mnogo pasulja i graška. To je moja omiljena hrana“, kaže ona.

Za večeru jede nemasne proteine i povrće

Kada izađe na večeru, obično naručuje biftek ili ribu, ali ona to rasteže da traje. Ova taktika je delimično zato što je ona samoproglašena loša kuvarica, a delimično zato što su porcije u restoranima jednostavno prevelike. „Obično su porcije prevelike, jer je to Amerika, pa ću onda dve trećine poneti kući sa sobom i onda trećinu sutradan, pa sutradan. Pa opet, ne moram da kuvam, samo moram da spremim povrće.“

Ona preskače slatka pića

Ali ne voli slatka pića jer nemaju vlakna, a ni ceđeno voće.

„Recimo da popijete čašu soka od pomorandže“, kaže ona, „to su tri pomorandže. Ako bih vam rekla da pojedete tri narandže, bili biste jako siti, ali ako popijete šolju soka od pomorandže, ne razmišljate o tome kao o kalorijama ili hrani.“

***