Sočne kocke s jogurtom u koje ne ide ni zrno šećera

Foto: Shutterstock

Biskvitni kolači najbolje idu uz šoljivu kafe ili čaja, a omiljeni su jer se prave brzo i jednostavno. Glavna prednost kod ovakvih kolača je činjenica da ne morate slepo da sledite recept, već ga možete prilagoditi sastojcima koje već imate u frižideru.

U nastavku pročitajte recept za mirisni kolač od kokosa i grčkog jogurta, s dodatkom limunove korice i prelivom zbog kojeg poprimi savršeno sočnu teksturu.

Sastojci:

4 jaja

100 g maslaca

dve pune kašike meda

250 g grčkog jogurta

100 g kokosovog brašna

200 g ovsenog brašna (ili pšeničnog brašna)

1 prašak za pecivo

korica jednog limuna

ekstrakt vanile

Preliv:

500 ml vode

3 kašike meda

sok jednog limuna

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u čvrsti sneg, a žumancima dodajte otopljeni maslac, med, grčki jogurt, ekstrakt vanile i koricu limuna. Miksajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Pomešajte suve sastojke – brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa ih dodajte smesi s žumancima. Kratko spojite suve i mokre sastojke mikserom pa lagano varjačom umešajte sneg od belanaca.

Kolač pecite 25 do 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Za to vreme pripremite preliv. U vodu stavite med i limunov sok pa mešajte sve dok se med ne otopi. Kad tečnost provri, sklonite je s vatre.

Vrući kolač prelijte mešavinom vode, meda i limuna. Ohladite pre serviranja, poručuje Pun kufer.

Prijatno!

***

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram