Savet za mršavljenje koji se previše potcenjuje

Dijeta
Foto: KMM Productions / ImageSource / Profimedia

Ako ste već probali da smršate raznim dijetama, izbegavanjem ugljenih hidrata ili jakim kardio treningom, možda je vreme da isprobate nešto puno jednostavnije.

Bivši trener Megan Markl – Kreg Meknami otkrio je da je još pre više od deset godina vodio brigu o njenoj figuri. Osim uobičajenih fitnes saveta, podelio je i jedan koji se čini kao dobro čuvana tajna, a daje sjajne rezultate.

Iako značajan gubitak težine mora uključiti promenu ishrane i kretanje, Meknami kaže da su se u pripremama za televizijske nastupe fokusirali na držanje. To je istovremeno uključivalo puno vežbi bez rekvizita kao i rad na leđima, zadnjici i bedrima.

Sportska terapeutkinja Eleanor Bart takođe ističe važnost držanja, a rad na tome može biti prekretnica u mršavljenju, kaže ona.

“Ispravno držanje jako pomaže u gubitku kilograma jer podstiče sve sisteme u telu. Telo radi kao jedinstvena celina, a to utiče onda i na razmišljanje, disanje, probavu itd”, rekla je.

Osobe koje se drže pogrbljeno i koje nemaju dovoljno jaku muskulaturu da se izvuku iz tog položaja kad stoje, imaju slabiju probavu, nepravilno disanje i generalno su manje vitalni, prenosi N1.

***

Bonus video: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram