Trik za dijetu žene koja je smršala 30 kilograma

Trik za lakšu dijetu žene koja je smršala 30 kilograma, dijeta, ishranja, trikovi, gojaznost, noge, ogledalo
Foto: Shutterstock

Hanna je započela svoju prvu dijetu kada je imala samo 12 godina. S obzirom da nije znala kako funkcioniše proces zdravog gubitka kilograma pokušavala je da jede što manje tokom dana. Kilograme je gubila, a potom ih vraćala što joj je izazvalo velike frustracije.

Bitku s dijetama vodila je tokom adolescencije i u ranim dvadesetim godinama, a dok je pokušavala i grešila smislila je – za nju – idealnu ishranu s kojom je na kraju izgubila 30 kilograma. Na svom YouTube kanalu High Carb Hannah podelila je svoju priču o uspehu, piše Zadovoljna.hr.

Kao prvo, Hanna je veganka. Kad je 2014. godine započela svoj put u trendu su bile veganske dijete zasnovane na sirovoj hrani koja nije imala baš previše smisla. Hanna je pročitala kako mora da jede puno voća jer voće daje energiju i od njega se ne može ugojiti.


 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HighCarbHannah (@highcarbhannah)

Ako je poznato da 100 grama banana sadrži oko 90 kalorija, nije teško izračunati zašto se sa ovim načinom ishrane ugojila.

Ova mlada Amerikanka potom je „otkrila“ ugljene hidrate. Shvatila je da nije osoba koja može da gladuje i da će moći da se pridržava određenog režima ishrane samo ako je uvek sita.

Zato je u obroke počela da dodaje namirnice poput kuvanog krompira i pirinča, ali i puno zelenog lisnatog povrća koje je bogato vlaknima, a koje izvrsno mogu da zasite iako imaju nisku koloričnu vrednost.

Upravo je zeleno lisnato povrće njen trik za lakši gubitak kilograma. Da bi bila sigurna da će nakon svakog obroka biti sita, dodaje relativno velike količine „zelenila“.

Spanać ili kelj dodaje u jutarnji smuti, brokoli kuvan na pari ručku ili večeri. Uz svaki obrok jede velike količine „nečeg zelenog“ – bez obzira da li je u pitanju obična salata ili namirnica koju mora termički da obradi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HighCarbHannah (@highcarbhannah)

Jedući hranu na biljnoj bazi Hanna je za godinu dana smršala 30 kilograma. Naravno, uravnoteženu ishranu pratila je i fizička aktivnost.

Počela je sa dugim šetnjama, a kako je gubila kilograme počela je da se bavi sve ozbiljnijim vežbama. Danas svakodnevno radi jogu a tri puta nedeljno ide u teretanu.

Rezultati su, nesimnjivi.

Pokrenula je YouTube kanal kako bi pomogla ženama poput nje da smršaju i zadrže težinu s kojom bi bile zadovoljne. Na kanalu deli veganske recepte i savete za zdraviji život.

Kako je High Carb Hannah izgubila 30 kilograma, pogledajte u njenom YouTube videu.