![recept za palačinke](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2021/06/1623925988-shutterstock_1014668125-750x500.jpg)
Sandra Pecić iz Trstenika je food blogerka koja na Instagramu deli savete o kulinarstvu, a među brojnim specijalitetima, prženim, rolovanim, slatkim izdvajaju se njene palačinke od speltinog brašna sa višnjama i orasima.
„Ovo su palačinke od speltinog brašna. Znate ono, jedno jaje, šolja brašna, šolja mleka i šolja kisele vode. Vodu postepeno dodajte do željene gustine. Za svaku palačinku u tiganj sipam kašičicu ulja“, kaže Sandra.
View this post on Instagram
Za nadev je prokuvala smrznute višnje sa orasima i malo šećera u prahu. Za zdraviju verziju zamenite šećer u prahu medom.
Ona ima i savet plus za testo za palačinke.
„Ako ovsene pahuljice pospete preko tek izlivenog testa za palačinke, one će se lepše zadržati na površini i biti mnogo dekorativnije, ali i ukusnije tako malo prepečene nego kad ih umešate u testo. Dakle, preko tek izlivenog testa, da bi se lepo zalepile. I to radim samo s jedne strane“, savetuje Sandra.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: