Recept za prilog od krompira koji postaje glavno jelo posle prvog zalogaja

Foto: Shutterstock

Pristupačno i jednostavno fantastično.

Svestrani krompir mnogima je omiljeni prilog. Osim što je prihvatljiv i zasitan, može se pripremiti na bezbroj načina i baš nam zato nikada ne dosadi. Ako ste planirali da napravite ukusan prilog ili jednostavan ručak koji će obradovati ukućane, za vas je recept za zapečeni krompir božanstvenog ukusa, piše zadovoljna.hr.

Jelo bismo mogli nazvati i musakom bez mesa.

Sastojci:

1 kg krompira

150 g maslaca

150 g parmezana

4 čena belog luka

majčina dušica

so

biber

Priprema

Oljuštite krompir i narežite ga na što tanje ploške, pa ih dobro osušite krpom.

Otopite maslac i dodajte mu izgnječeni beli luk.

Dublji tiganj koji može u rernu premažite aromatizovanim maslacem. Kad se tiganj zagreje, složite prvi sloj krompira. Krompire premažite maslacem, obilno pospite parmezanom, solju, biberom i majčinom dušicom. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav krompir.

Naslagane slojeve krompira stisnite poklopcem ili tanjirom. Prekrijte aluminijskom folijom pa na slaboj do srednje jakoj vatri pecite oko 20 minuta.

Nakon 20 minuta krompir preklopite velikim tanjirom pa ga okrenite. Vratite krompir u tiganj kako bi se ispekla i druga strana. Nakon 10 minuta prebacite složenac od krompira u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite još 20 minuta

Služite kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram