Recept za praline: Najlepše domaće bombonice od samo 2 sastojka

praline
Praline; Foto: Anatolii Riepin / Alamy / Alamy / Profimedia

Praline su kraljice među sitnim kolačima. Uz odgovarajući kalup i jednostavne sastojke, i vi ćete moći da pravite čokoladne bombone za svaku priliku.

Najlepše praline često nisu baš jeftine, ali možete ih lako napraviti kod kuće.

Ni manjeg ni slađeg posluženja – idealne su za svečane prilike, a u njima će uživati i gosti ukućani. One su sitnije od najsitnijih kolača, a ukusnije od najlepših torti.

Potrebna su vam samo dva sastojka, a ovaj osnovni recept možete obogatiti različitim dodacima koji će dati posebnu aromu i ukus, piše Lepa i srećna.

Sastojci za praline:

400 g čokolade (mlečne ili crne, po ukusu)

50 g slatke pavlake

Praline priprema:

Otopite 300 g čokolade na pari. Sipajte pomalo u silikonske kalupe za bombone i ostavite da se ohladi i očvrsne. Ako radite sa crnom čokoladom i nemate puno iskustva sa topljenjem čokolade, možete dodati malo putera, sve će ići lakše.

U drugom sudu otopite 100 g čokolade i ostavite da se malo prohladi, pa dodajte umućenu pavlaku i promešajte. Sipajte u kalupe pomalo punjenja i, kad se ohladi, prelijte ostatkom čiste čokolade.

Punjenje za praline možete obogatiti sa malo prepečenih, mlevenih lešnika, kao i aromom po želji. U punjenje možete da ubacite malo sitno seckanih kandiranih kora od pomorandže, malo kokosovog brašna ili suvog grožđa.

Osnovni recept je kao stvoren za poigravanje ukusima i teksturama. Našarajte praline belom čokoladom koju ste prethodno otopili i sipali u plastični špric ili im dajte matirani, rustični izgled tako što ćete ih posuti kakao prahom… izbor varijacija je neograničen.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram