Povrće koje ima više proteina od mesa

Foto: Shutterstock

Odličan izbor za vegane!

Prema Healthline-u, hrana pogodna za vegane poput badema, kikirikija, sočiva i kinoe je odlična opcija, baš kao što su mleko, jaja i grčki jogurt za ljude koji nisu vegani.

Ali postoji jedno povrće, koje ih nadmašuje kada je u pitanju sadržaj proteina; zapravo, sadrži više proteina nego mesni odrezak, Ultra.ba.

Kao i većina zelenog povrća, brokoli je odličan izvor nekoliko različitih vrsta nutrijenata. Ima dobru zalihu vitamina C i K, kao i dosta kalijuma, navodi Healthline. To će čak povećati i naš unos vlakana. Da ne spominjemo, brokoli je mnogo bolja opcija za zdravlje srca, od mesa.

Ali ono što bi moglo biti najviše iznenađujuće je da brokoli zapravo ima više proteina od mesnog odreska, kada ih uporedimo prema kalorijama. Healthline objašnjava, da jedna šolja ima samo 31 kaloriju (u odnosu na mesni odrezak 179 kalorija sa masti). Za tu veličinu porcije, 33% – više od trećine – kalorija su proteini. To je odlična vest za sve one, koji pokušavaju dodati više proteina bez dodavanja više mesa u svoje obroke.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram