Poslastice koje su dozvoljene i kad pokušavaš da smršaš

dijeta
Foto: Einar Muoni / Panthermedia / Profimedia

Konzumiranje deserta je sastavni deo uravnotežene ishrane, a može vam čak pomoći i da smršate ukoliko to radite na pravi način.

Međutim, postoje neke vrste deserta zbog kojih se možete osećati naduto i neugodno. Zato ovaj trik sa desertima može biti od pomoći da vaš stomak ostane ravan i bez nadutosti, a da i dalje jedete desert, pišu na sajtu klix.ba.

Na ovom triku zahvaljujemo kuvaru Niku Fildsu. On pomno prati najnovije izveštaje o ishrani i trendove zdrave hrane kako bi svojim klijentima poslužio najbolje proizvode. Njegov trik s desertom za ravan stomak je jednostavan.

„Klonite se deserta s brašnom, mlaćenicom i šećerom. Umesto toga zamenite ih orašastim plodovima i voćem koji sadrže prirodni šećer“, kaže šef kuhinje Nik.

Iako nema ništa nužno loše u tome što uživate u desertima koji su s rafinisanim brašnom, mlaćenicom i šećerom jednom u mesecu, njihovo redovno konzumiranje, i to u velikim količinama, može uzrokovati nadutost u želucu. Dakle, ako tražite desert koji će vas ostaviti zadovoljnim i održati stomak ravnim, potražite deserte koji su prirodno zaslađeni.

Ako ste više čokoladni tip, uz desert se uvek možete osloniti na slatkoću i bogatstvo tamne čokolade. Osim toga, tamna čokolada čak vam daje pojačanje vlakana i antioksidansa.

Još jedan trik koji kuvar Nik preporučuje je dodavanje prstohvata soli u vaše voće. Studije pokazuju da dodavanje soli vašem voću zapravo može učiniti voćni ukus slađim.

„Voće postaje slađe bez dodavanja dodatnih zaslađivača“, kaže šef kuhinje Nik.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Vremenska posna dijeta