Počela sam da treniram ples oko šipke sa 47 godina. Pogledajte kako izgledam tri godine kasnije

"Prvi put u životu osećala sam se dobro iznutra i spolja."

Neki bi mogli pomisliti da je ples na šipci samo za mlade žene, ali jedna žena s Floride dokazuje da to nije slučaj. Amerikanka Keri Barnet (53) kaže da je u najboljoj formi u životu otkako je pre tri godine počela da pleše oko šipke. Ne samo da izgleda odlično, već i zarađuje za život podučavajući druge ovoj veštini.

„Dogodilo mi se to kasnije u životu, ali prvi put sam se osećala dobro iznutra i spolja. Osećam se kao da mi je sudbina zaista ovo stavila na put, ne samo da oporavim svoje telo, već i da se rešim negativnosti koja dolazi s njim“, rekla je Keri.

Barnet je otkrila da se borila s poremećajem u ishrani. Prisećajući se tih bolnih trenutaka, rekla je: „Morala sam da provedem dan u trikou, a bila sam toliko svesna svoje težine i da su svi uvek pričali o meni. To je stvarno počelo da utiče na mene.“

View this post on Instagram

A post shared by Keri Gold (@keri_gold_)

U očajničkom pokušaju da se prilagodi društvenim pritiscima, Barnet je pribegla ekstremnim merama, prisećajući se saveta koji je dobila – da jednostavno “jede kupus” i “pije vodu”.

„Pokušala sam to da učinim, ali sam umirala od gladi, pa sam onda jednostavno počela da jedem i jedem.“

View this post on Instagram

A post shared by Keri Gold (@keri_gold_)

A onda je otkrila svet teretane i plesa oko šipke. Prihvatajući ovo nekonvencionalno fitnes putovanje sa 47 godina, Barnet je u početku oklevala, mučena uobičajenim strahom da je prestara da se upusti u ples oko šipke, piše Bright Side.

View this post on Instagram

A post shared by Keri Gold (@keri_gold_)

Brzo je pobedila taj strah i odlučila da upiše kurs. Tamo je zatekla zajednicu koja je prihvatala različitost i slavila individualnost. Osvrćući se na taj ključni trenutak, otkrila je: “Nameravala sam da idem na samo jedan kurs, ali bio je tako osvežavajući i bez osuđivanja, a bilo je žena različitih građa i veličina, pa sam ostala.”

View this post on Instagram

A post shared by Keri Gold (@keri_gold_)

Ona opisuje ples na šipci kao „najteži“ i „najzarazniji“ poduhvat kojim se ikad bavila. Ne samo da je usavršila svoje veštine već je zaronila u takmičarsku arenu plesa oko šipke, prkoseći društvenim normama i očekivanjima.

Svojim inspirativnim putovanjem razbila je stereotipe, dokazujući da godine nisu prepreka za bavljenje nečim novim u čemu se može pronaći nova snaga – i fizička i mentalna, piše net.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram