Kako da plešeš da bi gubila kilograme

Fitnes i ishrana 22. avg 202113:05 > 15:20
ples
Freestyle ples; Foto: Peter Muller / ImageSource / Profimedia

Prema jednoj studiji, osoba teška 47 kilograma može da sagori 240 kalorija intenzivnim plesanjem sat vremena. Ipak, nije svaki ples isti.

Freestyle

Slobodni ples uglavnom se izvodi u ritmu brze muzike. Ovde je bitno da pravite spontane pokrete, a ova plesna forma pomaže da postanete fleksibilni i izgubite impresivnu količinu kalorija. Ako 30 minuta plešete „freestyle“ uz energičnu mutiku, sagorećete 180 kalorija, prenosi Index.hr.

Salsa

Senzualna latinoamerička plesna forma takođe pomaže pri sagorevanju kalorija. Salsa se sastoji od njihanja, savijanja i izvijanja, što vaše telo čini fleksibilnim. Ako se izvodi pravilno, sat vremena salse vam može pomoći da sagorite 420 kalorija.

Trbušni ples

Izgleda lako, ali pomeranje torza u ritmu muzike je složen zadatak. Oko 30 minuta trbušnog plesa pomoćiće vam da sagorite 300 kalorija. Takođe može da pomogne u poboljšanju tonusa leđnih mišića, bokova i trbušnih mišića.

Hip-hop

Oko 30 minuta hip-hopa može da vam pomogne da sagorite 300 kalorija. Dakle, ako želite da izgubite kilograme, hip-hop je odličan izbor.

Bolivudski ples

Bolivudski ples znači brzo kretanje rukama i nogama, a njegovo izvođenje uz brzu muziku može da pomogne u skidanju kilograma, ali može i da poboljša zdravlje srca i pluća.

***
Bonus video: Šta nam se dešava dok spavamo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram