Pića koja treba da batališ ako želiš da smršaš

adison rej
Sve što treba da batališ zbog dobre linije, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Borba s kilogramima mnogima je počela ulaskom u 2022. godinu. Želite li biti u formi i imati vitku liniju za ovo leto, koje će nam doći i brže nego što mislite, onda je sada pravo vreme da se počnete zdravo hraniti te da postanete aktivni.

Tri su sveta grala kada je mršavljenje u pitanju. Prvi je kalorijski deficit, drugi je vežba i treći te poslednji no nikako manje važniji jeste hidratacija to jest voda.

Želite li izgubiti kilograme potrebno je piti najmanje dve litre vode dnevno, ali nikako ne sokova i ostalih pića s kojima unosimo nepotrebne kalorije. Kako biste izbegli nepotrebno unošenje kalorija u organizam mi vam, u nastavku, otkrivamo koja pića su najkaloričnija.

Alkohol

Alkohol je vrlo kaloričan pogotovo ako ga pomešate sa sokom. U prilikama kada želite popiti nešto alkoholno onda neka vaš izbor bude na primer vodka s limunom i mineralnom.

Gazirana pića

Gazirana pića poput Coca Cole ili Fante prepuna su šećera stoga ih treba izbegavati u širokom luku. Jedino gazirano piće koje je ok piti je mineralna voda.

Kafa sa šećerom

Mnogi ne mogu funkcionisati bez kafe, no ako ste kafedžija koji želi da izgubi kilograme onda svakako izbegavajte zaslađene kafe.

Mleko

Mleko može izazvati nadutost ako ste intolerantni na laktozu stoga prvo proverite svoju toleranciju na laktozu.

Sokovi

Apsolutno svi sokovi su prepuni šećera stoga su i vrlo kalorični što vam nikako neće pomoći u gubljenju kilograma. U redu je ako dnevno uz vodu popijete pola litre nezaslađenog čaja ili čašu ceđenog soka no neka se vaša hidratacija bazira na vodi, prenosi Azra.ba.

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram