Pet ideja za zdravu večeru kad je prevruće da palimo šporet

sir, kačkavalj
Foto: Shutterstock

Niko ne želi da stoji pored usijane ringle kada je napolju plus 35 stepeni. Kada toplotni talas dođe u grad, vreme je za večere bez paljenja šporeta.

Kada su u pitanju večere koje ne iziskuju kuvanje ili pečenje, ključno je kombinovati sveže sastojke kako biste napravili zdrav i zasitan obrok.

Vrući letnji dani su prilika da iskoristimo sve zaboravljene namirnice ili ostatke ručka.

Postoji nekoliko ideja za savršenu večeru bez paljenja šporeta, piše Mind body green.

Grčka salata

Možda najočigledniji izbor za večeru bez paljenja šporeta je salata, koja treba da se sastoji od slojeva ukusa, tekstura i hranljivih sastojaka.

Jedan predlog je grčka kremasta salata. Za dresing vam treba: šolja vode, dve kašike svežeg limunovog soka, pet čenova belog luka, kašičica sirćeta, kašičica soli, jedan rendani krastavac, malo mirođije i bibera.

Za salatu jednostavno iseckajte krastavce, čeri paradajz, papriku, crni luk, dodajte masline, origano, so i biber. Možete dodati i feta sir. Spojite sa dresingom i uživajte.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Elena Paravantes, OliveTomato (@greekdiet)

Avokado salata

Sa ovim tropskim voćem odlično ide komorač. Nabavite dva ili tri korena komorača, dva zrela avokada, kao i prepolovljeni čeri paradajz.

Prelijte ih sa limunovim sokom, maslinovim uljem, dodajte i so i biber po ukusu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Clever Chef Recipes (@cleverchefrecipes)

Sir plata

Pažljivo isplanirana plata sa sirevima može biti savršena opcija za večeru u danima kada je jednostavno previše toplo.

Sirevima po vašem izboru obavezno dodajte sveže voće i povrće, radi lakšeg osećaja nakon završetka obroka.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Cleveland Charcuterie Boards (@sweetbrieco)

Gaspaćo

Ako imate blender, ovo je odlična ideja za večeru. Prvobitno andaluzijski recept, gaspaćo je hladna supa koja se pravi blendanjem povrća i često uključuje paradajz, ali recepti mogu da sadrže i nesvakidašnje sastojke, na primer lubenicu.

Jednostavni gaspaćo sa avokadom je sjajan početni recept: da biste ga napravili, samo blendajte avokado, krastavac, šaku korijandera, pola crvenog luka, dva čena belog luka, jednu papričicu, sok od limete i malo vegete i soli po ukusu.

Blendajte dok ne postane glatko. Dodajte kockice leda u blender i meljite još par puta ali na sekund, dva, da bude osvežavajuće hladno.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели anji happie lieuw | 류행복?? (@happieathome)

Humus i povrće

Ima puno načina da jedemo humus – ipak je mnogo više od pukog namaza. Izvrsna je osnova za sendviče ili dodavanje salatama, a može se čak pretvoriti u slani sos za testenine.

Za letnje večeri, najbolje je da ga poslužite sa omiljenim povrćem – recimo paprikama i šargarepama koje su isečene na štapiće.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Katie | Running on Plants (@what.katie.does98)

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram