Ove posne faširane šnicle iz rerne prave se od najbolje biljne zamene za meso

Posni burgeri Foto:Shutterstock

Ovaj recept za posne faširane šnicle iz rerne inspirisan je popularnom izraelskom street food hranom, ali u većem obliku i s dodatnim ukusima.

Leblebije su jako fleksibilna namirnica koja je bogata proteinima biljnog porekla. Mogu se dodavati u supe i čorbe, u variva i salate, a predstavljaju i osnovu za jela poput humusa i različitih verzija falafela.

Ovaj recept za modifikovani falafel možemo nazvati posnim faširanim šniclama, jer se prave na sličan način kao originalni recept s mlevenim mesom.

Za izradu je potrebno svega pet sastojaka, ali priprema traži određenu dozu organizacije. Ne zaboravite da veče pre pripreme leblebije potopite u vodi, piše Punkufer.

Posne faširane šnicle iz rerne – sastojci:

340 g artičoka iz konzerve/tegle

180 g sirovih leblebija

70 g oceđenog sušenog paradajza

1 kašičica soli

biljno ulje za premazivanje

Posne faširane šnicle iz rerne – priprema:

Posni burgeri Foto:Shutterstock

Leblebije koje su bile potopljene u vodi minimum 12 sati pre pripreme jela, stavite u secka ili dobar blender. Usitnite ih i ostavite sa strane. Pripazite samo da ih ne pretvorite u pire, već smesa treba da zadrži reljefnu strukturu.

Zatim u secku usitnite artičoke i sušeni paradajz, pa sve zajedno pomešajte s usitnjenim natopljenim leblebijama.

Posolite smesu i rukama oblikujte šnicle u obliku burgera. Stavite ih na pleh za pečenje obložen papirom i podmazan uljem i ostavite u frižideru još sat vremena da se stisnu.

Premažite šnicle uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni pola sata do 40 minuta. Služite ih sa prilogom po želji, a idealno idu uz salatu od paradjza i matovilca. Prijatno!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram