
Ovaj recept za posne faširane šnicle iz rerne inspirisan je popularnom izraelskom street food hranom, ali u većem obliku i s dodatnim ukusima.
Leblebije su jako fleksibilna namirnica koja je bogata proteinima biljnog porekla. Mogu se dodavati u supe i čorbe, u variva i salate, a predstavljaju i osnovu za jela poput humusa i različitih verzija falafela.
Ovaj recept za modifikovani falafel možemo nazvati posnim faširanim šniclama, jer se prave na sličan način kao originalni recept s mlevenim mesom.
Za izradu je potrebno svega pet sastojaka, ali priprema traži određenu dozu organizacije. Ne zaboravite da veče pre pripreme leblebije potopite u vodi, piše Punkufer.
Posne faširane šnicle iz rerne – sastojci:
340 g artičoka iz konzerve/tegle
180 g sirovih leblebija
70 g oceđenog sušenog paradajza
1 kašičica soli
biljno ulje za premazivanje
Posne faširane šnicle iz rerne – priprema:

Leblebije koje su bile potopljene u vodi minimum 12 sati pre pripreme jela, stavite u secka ili dobar blender. Usitnite ih i ostavite sa strane. Pripazite samo da ih ne pretvorite u pire, već smesa treba da zadrži reljefnu strukturu.
Zatim u secku usitnite artičoke i sušeni paradajz, pa sve zajedno pomešajte s usitnjenim natopljenim leblebijama.
Posolite smesu i rukama oblikujte šnicle u obliku burgera. Stavite ih na pleh za pečenje obložen papirom i podmazan uljem i ostavite u frižideru još sat vremena da se stisnu.
Premažite šnicle uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni pola sata do 40 minuta. Služite ih sa prilogom po želji, a idealno idu uz salatu od paradjza i matovilca. Prijatno!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: