Sreća, sreća, radost, kolačići.
Ukoliko još niste napravili novogodišnje kolačiće za decu, sad je pravo vreme. Do 2024. ostalo je još nekoliko dana, biće neradnih dana, a pravljenje ovih keksića je divna i kreativna porodična aktivnost.
Ovi novogodišnji gingerbread kolačići su pun pogodak, a mogu da stoje i nekoliko dana.
Uživaćete u pravljenju jednako koliko u grickanju.
Sastojci
200 g margarina
100 gr šećera
1 jaje
1 žumance
1/3 praška za pecivo
400 g brašna
2-3 kašike kakaa ako želite tamnije kolačiće
začin po želji: đumbir, cimet…
Glazura za ukrašavanje
1 belance
200 g šećera u prahu
1 kašika limunovog soka
1/2 kašike gustina
![](http://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2023/12/26/1703595619-shutterstock_2254950061-1024x682.jpg)
Priprema
Zamestite testo i ne morate čekati da odstoji. Rastanjite ga i vadite modlicama razne oblike.
Poređajte ih na pek papir i pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.
Za glazuru ručno mutite sve sastojke i na kraju kad smesa postane gusta i glatka, dodajte boju po želji.
Ukrasite kolačiće tek kad budu ohlađeni.
Umesto šprica za ukrašavanje, odlično može posluži kesa za zamrzivač kojoj ste isekli vrh.
![](http://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2023/12/26/1703596428-shutterstock_1590753787-1024x680.jpg)
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: