Recept za rum kolačiće koji se ne peku u rerni, a nestaće sa stola brže nego što ste ih servirali

Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

Ukus savršenstva.

Božićni i novogodišnji praznici su nezamislivi bez sitnih kolača, oni čine prazničnu trpezu još privlačnijom i posebnim, a u ove kolačice sa rumom – zaljubićete se.

#related-news_0

Sastojci za rum kolačiće:

500 g mlevenog keksa

100 g pečenih mlevenih lešnika

125 g putera (sobne temperature)

70 g šećera u prahu

2 kesice rum šećera

1/2 boce ukusa ruma

50 g čokolade u prahu

1,7 dl (do 1,9 dl) ceđenog soka od pomorandže

Čokoladna glazura:

200 g mlečne čokolade

1 dcl slatke pavlake

Još potrebno: mleveni keks mlevenih pečenih lešnika.

Priprema:

Prvo pripremite glazuru.

U odgovarajućoj činiji izlomiti mlečnu čokoladu na manje komade i preliti preko slatkog vrhnja.

Zagrejte na srednjoj vatri, mešajući dok se sva čokolada ne otopi.

Ohladite smešu.

U mleveni biskvit dodajte lešnike, puter, šećer u prahu, rum šećer, aromu ruma i čokoladu u prahu.

Promešajte.

Količina ceđenog soka od pomorandže zavisi od vrste keksa koji koristite, pa sok dodajte postepeno kako ne biste previše razblažili smesu.

Ujednačenu smesu mesiti rukama dok se svi sastojci ne sjedine. Za formiranje kolačića koristite okrugli kalup od 4 cm.

Za jedan kolačić potrebno je oko 20 g smese.

Utisnite smesu u kalup i poravnajte, a na sredini kolačića, dok je još u kalupu, flašom arome ruma napravite udubljenje.

Formirane kolačiće uvaljajte u mešavinu mlevenog keksa i mlevenih pečenih lešnika.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smesu.

Potom svaki kolač napunite čokoladnim filom. Čuvajte kolačiće pokrivene na sobnoj temperaturi, piše Zadovoljna.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram