Nevenina neverovatna transformacija od mršavice do fitnes boginje

Nevena Komazec Foto: Mladen Nađ

"Najranjivija sam kada tražim pomoć, a uglavnom svi misle da mi nije potrebna jer imam imidž jake žene."

Fitnes instruktorku i blogerku Nevenu Komazec na društvenim mrežama prati 50.000 ljudi, kojima ona služi kao inspiracija i motivacija za vežbanje i zdrav način života.

Nevena redovno svojim treninzima pomaže ljudima da dođu do željenog izgleda tela, a kako je njen proces transformacije izgledao, sa kakvim komentarima se susretala u teretani, kada se oseća moćno, a kada ranjivo i koje mišljenje generalno vlada o njoj, ova fitnes instruktorka otkriva u intervjuu za portal Zadovoljna.

Zanimljivo je da je Nevena do ove neverovatne transformacije došla metodom rekompozicije, a evo šta podrazumeva taj proces.

„Rekompozicija je istovremeno gubljenje masnih naslaga i dobijanje mišićne mase. To je idealan scenario, ali nije pogodan za sve. Rekompoziciju mogu da postignu početnici, ljudi koji su pravili pauzu i podtrenirani vežbači. Bitno je znati da kod rekompozicije osoba ostaje na približno istoj kilaži, ali ima potpuno drugačiji izgled – različit odnos mišića i masti. Potrebno je održavati kalorije, a raditi treninge snage i kardio. Ovaj proces traje malo duže, ali se isplati“, objasnila nam je Nevena.

Ali njeni rezultati nisu, naravno, došli preko noći. Za telo koje Nevena Komazec trenutno ima ulagala je godine i godine u teretani, ali veliki deo igra i način ishrane. Ona posebnu pažnju poklanja zadnjici i upravo na tom delu tela promena je najupadljivija.

„Prvi rezultati se vide već nakon par nedelja, ali je realno reći da posle tri meseca vidimo lep pomak. Gluteus je mišić koji raste kao i bilo koji drugi, tako da je važno raditi kvalitetan trening sa tegovima, ali isto tako ako se ne jede kvalitetno i dovoljno, on neće napredovati. Za zadnjicu obavezno radim hip thrust, čučanj, mrtvo dizanje, iskorake, abdukcije“, objašnjava Nevena i ističe da joj je za željeni rezučtat trebalo čak nekoliko godina.

Nevena Komazec Foto: Mladen Nađ

Iako Nevenin nijedan dan nije isti, ona ima sopstvenu rutinu što se tiče ishrane i treninga, koju u kontinuitetu prati već neko vreme.

„Nemam određeno radno vreme, pa mi svaki dan izgleda drugačije, ali imam neku rutinu što se ishrane i treninga tiče: jedem najčešće četiri puta dnevno i imam četiri treninga nedeljno. Radim kombinaciju tegova i kardija“, kaže nam Nevena.

Nevena Komazec Foto: Mladen Nađ

Ova fitnes instruktorka je treninzima i zdravom ishranom zadnjicu dovela do savršenstva, a upravo zbog svog izgleda, više puta na mrežama je čula da joj je zadnjica fejk i da sigurno koristi steroide, što je daleko od istine.

„Koristim suplemente i smatram da ima dosta kvalitetnih, ali i dosta onih koji su samo marketing. Ali moram da naglasim da je najvažnije hraniti se u skladu sa potrebama i imati izbalansiranu ishranu, pa tek onda možemo pričati o suplementima“, savetuje Nevena, koja dodaje da je uživo dobijala samo pozitivne komentare:

„Od žena dobijam najlepše moguće komentare – žene primećuju detalje i hvale sve: od forme, leđa, gluteusa i nogu, do kose, oblačenja, kože… Muškarci obično hvale formu i zadnjicu, ali neretko s tim ide pohvala na račun mog stava, držanja, hoda i kako nosim to što imam. Iskreno, ne toliko često koliko bi se očekivalo. Ja sam u girl power fazonu i mislim da to žene osećaju i poštuju“.

Nevena Komazec Foto: Mladen Nađ

Kada nam je Nevena otkrila „tajnu“ svog izgleda, dotakle smo se i toga  šta za nju predstavlja seksi žena, kada je najranjivija, a kada se oseća najmoćnije.

„Seksi žena vodi računa o sebi i radi na sebi u svakom pogledu. Ima svoje mišljenje, stav, harizmu i nosi lepo ono što ima. Ja se osećam na treningu dosta moćno, kao i kada nosim štikle. Osećam se moćno i u svom poslu jer smatram da ga dobro radim, dok sam najranjivija kad treba da tražim pomoć, a uglavnom svi misle da meni to nikada ne treba jer imam imidž jake žene“, otkrila nam je Nevena.

Nevena Komazec Foto: Mladen Nađ

U nastavku pogledajte primer Neveninog dnevnog menija.

Doručak: Jaja sa povrćem i ovsena kaša sa voćem.

Ručak: Meso sa rižom ili kinoom ili krompirom i salata.

Užina: Avokado tost.

Večera: Mladi sir sa povrćem.

Nevena Komazec Foto: Mladen Nađ

*

Nevena Komazec Foto: Privatna arhiva

*

Nevena Komazec Foto: Mladen Nađ

***

BONUS VIDEO: Vežbe za zadnjicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram