Kako izgleda telo žene koja jede samo sirovu hranu pet godina

Foto: Instagram/iamlarissamae

Jede samo povrće, voće i semenke.

Larisa Arteaga (28) iz Kalifornije, postala je veganka koja jede samo sirove namirnice, kako bi poboljšala svoje zdravlje. Ona tvrdi da se mučila kada bi videla da drugi oko nje jedu tela mrtvih životinja.

Takođe kaže da mnogo mesa, posebno svinjetine, ima parazite. Larisa je „detoksirala“ svoje telo od životinjskih proizvoda koristeći biljne formule.

Ona je započela svoju promenu u ishrani pre pet godina, jer je imala predijabetes sa insulinskom rezistencijom, visoki holesterol, akne i borila se s depresijom.

Ona je 2017. otkrila sirovo veganstvo. Takva ishrana podrazumeva da se ne kupuju ili koriste proizvodi životinjskog porekla, niti se konzumira termički obrađena hrana, jer navodno temperatura uništava enzime.

Larisina ishrana se uglavnom sastoji od voća, salata, sirovog povrća, orašastih plodova i semena.

Posle dve nedelje na sirovoj veganskoj ishrani, Larisa tvrdi da je mogla da prestane da uzima lekove, da joj se povećao nivo energije i poboljšalo raspoloženje.

„Posle samo dve nedelje novog načina života, počela sam da doživljavam trenutno olakšanje svojih simptoma i na kraju sam preokrenula sva svoja zdravstvena stanja, prestala sam da uzimam lekove i sada sam najzdravija u svom životu“, rekla je Larisa.

„Bila sam na ivici da postanem dijabetičarka i predodređena da budem na lekovima do kraja života, a više od decenije se borim sa aknama koje su me dovele do depresije – i konačno sam pronašla način da sve to promenim“, dodaje.

Larisina promena je ipak negativno uticala na njen odnos sa porodicom i prijateljima jer često pokušava da ih ubedi da promene ishranu – međutim, mnogi oko nje odbijaju da izmene način života.

***

BONUS VIDEO: Slatka keleraba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram