Nastavnik fizičkog s kojim svakog jutra vežbaju milioni

Fitnes i ishrana 26. mar 202014:11 > 14:12
Džo Viks
Džo Viks; Foto: RUSHEN / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nastavnik fizičkog iz Velike Britanije našao je način da natera klince da i u izolaciji dan započnu vežbama. I ne samo klince - Džoa Viksa prati više od 3,5 miliona ljudi.

Možda bi ime Džoa Viksa, bar što se nas tiče, ostalo zatrpano u moru fitnes instruktora koji pokušavaju da se proslave, da se nije desila ova situacija s koronavirusom i izolacijom. A možda je malo doprineo i viralan video časa fizičkog s RTS-a. U svakom slučaju, iz Britanije nam stiže vest o nastavniku fizičkog koji osmišljava za najmlađe vežbe koje mogu da rade u dnevnoj sobi, a kojeg prati više od tri miliona ljudi.

Svakog jutra u 9h on na svom Youtube kanalu drži čas fizičkog, a u odnosu na druge ga je izdvojio opušten pristup vežbama i smisao za to da ih učini zabavnim.

„Odstupio sam od vežbi koje će učiniti da bolje izgledate, da smršate… Istinska motivacija je u tome kako se osećate dok vežbate“, objasnio je za Guardian.

Pročitajte još:

Ističe da uspeh nije došao preko noći. Odavno je on delio svoja iskustva kao lični trener, ubeđivao decu da jedu brokoli, a kad je 2016. objavio svoju prvu knjigu o kuvanju, imao je milion pratilaca. Imao je svoju emisiju i obilazio škole, kako bi uticao na svest mladih o važnosti zdrave ishrane i vežbanja. Ambicija mu je i dalje da postane „osoba koja će kompletno transformisati zdravlje nacije“. I čini se da je ovo dobar početak – deci se dopada da skakuću kao kenguri, a roditeljima se dopada da deca troše energiju na ovaj način, kad su već zatvorena u kući.

„Ako će moji časovi bar malo osloboditi roditelje pritiska, a decu razmrdati, razveseliti i upotpuniti im dan, onda sam postigao ono što sam hteo. Zapravo, možda je to najznačajnija stvar koju sam uradio u životu“, kaže Viks.