Namirnica koja ubrzava stvaranje bora na licu

Foto: Shutterstock

Budete li danas pojeli neki kolač ili slatkiš, verovatno ćete prvo pomisliti kako to nije dobro za vaš struk i butine. Međutim, Bruk Alpert, koautorka knjige "Bez šećera: gubite kilograme, osećajte se sjajno i izgledajte nekoliko godina mlađe", savetuje da brigu sa kukova usmerite na lice.

Ona upozorava na bore, jednu od manje znanih posledica unosa previše šećera. Knjigu je napisala s dermatologom Patrišom Faris i tu objasnila šta se događa kada u krvotoku ima previše šećera, prenose Nezavisne.

„On počinje da napada vašu kožu“, kaže Alpertova.

„Sav taj šećer utiče na kolagen i elastin i sjajne ćelije kože pretvara u čvrste, krute stvari koje prouzrokuju opuštanje kože, boranje, odnosno sve ono što ne želimo da vidimo na licu“.

U knjizi je opisano kako da se smanji želja za šećerom. Proces započinje trodnevnom detoksikacijom, a traje ukupno tri sedmice.

„To uopšte nije lako. Studije pokazuju da je odvikavanje od šećera slično odvikavanju od kokaina i drugih teških droga. Ljudi postaju depresivni, tresu se, mrzovoljni su i uopšte nije lepo biti u njihovom društvu“.

Onima koji nisu spremni da visokokalorični kolač zamene, recimo, hladnom piletinom, savetuje da pojedu neku voćku i namirnicu bogatu proteinima.

Uzbuđenje će biti manje, ali će zato nivoi šećera u krvi biti znatno stabilniji, a lice duže zategnutije, elastičnije i, naravno, lepše.

***

Bonus video: Hrana i zagađen vazduh – kako očistiti organizam

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram