Riblje ulje deluje kao prirodni botoks briše bore s lica

Moda i lepota 05. okt 202110:00 > 10:35
riblje ulje
Riblje ulje, Foto: Yuliia Bilousova / Alamy / Alamy / Profimedia

Sve naše brige, iskustva, svi srećni i tužni događaji ostavljaju nam trag na licu, kao podsetnik na pređeni životni put. Zato su bore naizgled neizbežan pratilac zrelog doba.

Bore nas izdajnički kompromituju i svima stavljaju do znanja koliko se često smejemo, koliko smo vremena proveli u napornom radu i koliko suza prolili tokom godina. Zato odaberite pravo sredstvo protiv bora i ne morate brinuti da će vas odati, piše Femina.

Otkrivamo tajnu par jednostavnih i efikasnih maski, od kojih će vaše lice ponovo zablistati bezbrižnom mladošću i lepotom.

Čisto riblje ulje je najefikasnije sredstvo za otklanjanje bora oko očiju. Preporučuje se da se nanosi pre spavanja. Dovoljno je držati ga na koži 20 minuta, a zatim isprati čistom vodom.

Da biste pojačali efekat, riblje ulje možete koristiti i spolja i iznutra, u obliku vitamina.

Maska od ribljeg ulja

Verujte, najbolji lek za bore je riblje ulje. Ono sadrži veliku količinu vitamina A i E, koji ubrzavaju proces regeneracije kože, a takođe je čine glatkom i elastičnom.

Ako se borite sa sitnim borama i staračkim pegama, pomešate riblje ulje sa masnom pavlakom i limunovim sokom – dovoljna je samo jedna kašičica. Nanesite smesu na kožu, sačekajte 20-30 minuta, a zatim je uklonite kozmetičkom spatulom. Isperite ostatke maske unapred pripremljenim čajem od kamilice.

***

Bonus video: Zdravo Sunčanje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram