Momci iz benda „Ničim izazvan“ smršali su 75 kila za osam meseci: Ovo je priča o transformaciji zbog koje ženama padaju vilice

Foto: Danijel Rauški

Priča koja pokreće.

Višak kilograma, dijete i treninzi nekako uvek se prvo vezuju za žensku populaciju. Ipak, ovu predrasudu ruše članovi benda „Ničim izazvan“ i na najbolji mogući način promovišu zdrav život kao ritam u kom treba da igramo svi, bilo da smo stari i mladi, muškog ili ženskog pola.

Oni su promenom režima ishrane uspeli da izgube i po 20 kilograma, a otkrili su nam i kako je sve to izgledalo.

Foto: INstagram/ bend_nicimizazvan

„Ne možeš da se baviš rokenrolom i da biraš košulju prema tome da li će dugme na stomaku da dočeka kraj koncerta. Bar ja više nisam mogao o tome da mislim. Druga stvar, četiri banke spakovao u džep, po ceo dan u stolici, dostava hrane samo šljaka, kičmica krca, a treba skakati još koju deceniju. Treća stvar, glava počela mnogo da se brine, mnogo nekih ne tako svetlih misli, koje zahtevaju svakodnevnu borbu, a baterija na sedam odsto. I mogu vam reći nije toliko teško kao što izgleda. U stvari, teško je, ali vrlo brzo se zaljubi čovek u to ‘teško’. Još kad ka cilju kreneš u društvu, putovanje je ništa manje od divnog“, kaže Boris Bakalov.

On i kolege su za Zadovoljna.rs otkrili i kako je izgledao i koliko je trajao ovaj proces.

Foto: INstagram/ bend_nicimizazvan

„Približno šest do osam meseci teretane i bodyweight vežbanja. Nismo svi krenuli u isto vreme. Neki su krenuli sa brzim hodanjem, neki sa kućnim vežbama.“

Pored muzike koja je jedan od najboljih lekova ta dušu, članovi benda „Ničim izazvan“ ističu važnost umne higijene i svojim primerom dižu kolektivnu svest o nerazdvojivoj vezi uma i tela, ali i naglašavaju šta je njih prvenstveno pokrenulo.

Foto: INstagram/ bend_nicimizazvan

„Glavna motivacija nam je bila da budemo zdravi, mentalno na prvom mestu, a onda i fizički. Da budemo na raspolaganju bližnjima i bolja verzija sebe. Šta to znači za nas? Znači bavljenje korisnim stvarima“, kažu oni.

Ipak, sem želje većini nas fali istrajnost koja čini svu razliku, a oni su nam otkrili i šta je to što ih je održalo u celom procesu.

„Najteže je bilo odlučiti“, otkrivaju članovi benda.

„Disciplina nam je pomogla da ono što smo ispočetka mrzeli radimo kao da volimo, što bi rekao Gvozdeni Majk. A onda smo zavoleli rad i disciplina nam više nije bila preko potrebna.“

Šta je pravilno, a šta ne? Dilema koju mnogi koji ulaze u proces mršavljenja imaju mučila je i ove momke.

Foto: INstagram/ bend_nicimizazvan

„Želimo da napomenemo da mi nismo nikakvi stručnjaci, da smo učili u hodu, pitali za savete, čitali, slušali. Svi smo krenuli sa vežbama koje nisu bile previše teške, koje nam nisu oduzimale previše vremena. Da je bilo drugačije, možda bismo odustali. Ishrana nam je bila kalorijski deficitarna i bazirana na proteinima. Izbacili smo alkohol, slatkiše, grickalice. Sa brzog hodanja smo se prebacili na bodyweight vežbanje, neko pre, a neko kasnije, i na kraju je došla teretana. Što smo više napredovali u teretani, povećavali smo količinu hrane koju smo unosili. Od suplemenata smo koristili samo kreatin monohidrat i proteinske šejkove. Pre-workout je kod većine takođe bio prisutan. U ovom trenutku gotovo da nemamo ograničenja u ishrani. Jedemo proteine, ugljene hidrate, masti. Jedemo jaja, meso, proteinske pudinge i šejkove i ne preskačemo teretanu ni kada smo najumorniji“, ističu oni.

A koja je magična brojka kada su u pitanju odlasci u teretanu?

„U teretanu odlazimo u proseku tri-četiri puta sedmično po sat i po vremena. U početku smo na treninge odlazili i šest puta u toku nedelje, ali od toga smo odustali jer smo shvatili da je kontraproduktivno“, pričaju momci čiji je hit „O tebi“.

Foto: Danijel Rauški

A kako je sam kraj godine, oni su nam otkrili šta možemo očekivati 2024. godine, ali i podsetili da ne zaboravimo da se držimo svih onih odluka koje donesemo 1. januara.

„Plan je da nastavimo da sviramo, snimamo, da vodimo računa o sebi i našim bližnjima. Da budemo srećni i da nekoga usrećimo. Želimo da napredujemo u svakom smislu“, podvlače oni.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram