Mesečeva dijeta je trenutno najpopularnija u Srbiji – traje samo 1 dan, a smrša se i do 3 kg

mesečeva dijeta
Foto: GRAS / Backgrid USA / Profimedia

Mesečeva dijeta trenutno je najtraženija u Srbiji, drži se samo 24 sata, a navodno pomaže detoksifikaciju organizma i podstiče telo na gubitak i do tri kilograma.

Mesečeva dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad Mesec, dakle od trenutka kad Mesec pređe u novu fazu. Postoji samo jedno pravilo – nema hrane.

U tih 24 sata dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti, i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja bez šećera.

„Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj – možete dodati i svež sok od voća ili/i povrća – naravno bez šećera i aditiva… Alkohol i mleko su striktno zabranjeni, kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba uneti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litre“, navodi sajt Dijeta.net.

Kako se objašnjava, u vreme promene lunarne faze dolazi do pojačanog izlučivanja tečnosti koju organizam inače zadržava usled loše ili preobilne ishrane, ali i pojačanog stanja stresa. Tog dana može se izgubiti i do 3 kilograma, a da to ne bude štetno za organizam. Ipak, ova dijeta češće se drži da bi se organizam odmorio i pojačao imunitet, nego za skidanje kilaže. Ukoliko želite da mršavite zdravo, bolje se odlučite za mediteransku dijetu.

Postoje i druge varijante mesečeve dijete – po jednoj se drži na svaku promenu lunarne faze (četiri puta mesečno), a postoji i verzija koja traje šest dana tokom kojih se jedu uglavnom kuvane pečurke i ananas. Naravno, kao i za sve druge rigorozne dijete, najbolje je da se pre upuštanja u ovaj poduhvat konsultujete sa svojim lekarom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram