Dijeta uz koju je najlepša glumica na svetu smršala 27 kila

Foto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia; The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Vrlo je jednostavno.

Šezdesetih godina prošlog veka Elizabet Tejlor je smatrana najlepšom ženom na svetu, a govorila je o svojim navikama u ishrani.

Slavna glumica ranije je doručkovala kajganu, slaninu i mimoza koktel (sa šampanjcem i sokom od pomorandže). Za ručak je jela francuski hleb punjen maslacem od kikirikija i slaninom.

Njen najobilniji obrok bila je večera, koja je bila doslovno prava gozba. Za večeru bi pojela pečenu piletinu, grašak, sos, pire krumpir, kukuruzni hleb, keks i punu čašu Jack Danielsa.

Dijeta Elizabet Tejlor

I kao što možete pretpostaviti, takav je način ishrane u jednom trenutku stigao na naplatu.

Tokom petog braka ona je imala 82 kilograma. Tada je odlučila da smrša, te je istrajnim dijetama uspela da se vrati na 55 kilograma.

Elizabet je 1987. objavila knjigu o svojoj dijeti ‘Elizabeth Takes Off’ koja je postala bestseler.

„Lako je postati opsednut kalorijama. Ali to nije način za mršavljenje“, napisala je holivudska zvezda.

U knjizi je objavila i brojne recepte za jela koja je jela tokom dijete. Kako kaže, smršala je i retko je bila gladna.

Evo šta to je tačno jela tokom dvonedeljne dijete.

Prvi dan

Vladislav Gudovskiy / Alamy / Alamy / Profimedia

Svaki doručak na dijeti Liz Tejlor je isti – tost i komad voća. Za večeru je filet sabljarke sa sokom od limete.

Drugi dan

Drugog dana jede isti doručak, dok je za večeru odrezak uz hleb i puter od kikirikija.

Takođe, Liz je podsticala svoje fanove da na frižider okače fotografiju na kojoj su najdeblji. To je smatrala inspiracijom da ne odustane od dijete.

Treći dan

Tejlor preporučuje da se svaki dan dete u 15 sati jede sos od kisele pavlake sa povrćem. Za večeru je pire od kuvanog povrća i paradajza.

Do kraja prve nedelje svako bi trebalo da se privikne na novi režim, s tim da Liz savetuje da se jednom u sedam dana počastimo hranom koju sanjamo. Ona je jednom pojela celu picu i kutiju sladoleda.

Osmi dan

Osim tipičnog doručka i kisele pavlake s povrćem, za večeru je filet ribe. Dozvoljena je konzumacija bilo koje ribe ili komada mesa, poput teletine.

14. dan

Serghei Starus / Alamy / Alamy / Profimedia

Na kraju druge nedelje na meniju je poslastica – salata od tune s pastom od paradajza, grejpa, mladog luka i majoneza.

Oni koji su isprobali dijetu slavne glumice kažu da su u prve dve nedelje skinuli do tri kilograma, što se smatra realnim i održivim mršavljenjem. Prema stručnjacima, dijeta će dati realne rezultate ako se nedeljno gubi od pola kilograma do kilograma telesne težine, piše Story.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram