Marija je naša najslađa food blogerka, a bombice su zdrav slatkiš kojim obara s nogu

Foto: Stefan Stevic, Privatna arhiva

Jednu namirnicu nikada ne biste koristili - a čini svu razliku.

Koliko puta ste tražili slatkiše bez rafinisanog šećera za koje ne morate da izdvojite pravo malo bogatstvo i još da imate osećaj da žvaćete stiropor?

Pa ne morate više da tražite, našli smo umesto vas.

Zapravo, na ovom savršenstvu možemo da zahvalimo poznatoj food blogerki Mariji Vasić, koja je i sama u večitoj borbi između ljubavi prema slatkišima i želje za zdravom ishranom. Iz tog razloga, ona je započela mali eksperiment – naći idealan recept da zadovolji sva čula, a da nas ne peče savest dok uživamo u njemu. I rasturila je.

Foto: Privatna arhiva

A to vam odgovorno tvrdim, jer je upravo moja ćerka odlepila na Marijine bombice. Iako je jedan od najvećih sladokusaca i bez greške oseti kada nešto nije dovoljno slatko. Iako sam joj više puta spremila iste ovo bombice, a da nije mogla ni da zamisli šta se krije u njima, jednom mi se i sama pridružila u pripremi. Dok sam vadila i čistila avokado, zgroženo me je pitala: “Mama, šta će ti avokado? Fuj, ja to neću da jedem!”

Foto: Privatna arhiva

Ipak, sve je pojela. A sad redovno u nabavci dodaje avokado u kolica, uz rečenicu: “Da imamo za kuglice”.

Marija mi je objasnila da je tajna i razlog ovog tajnog sastojka upravo u njegovoj teksturi, kao i nutritijentima kojim obiluje. Ali i da ove jednostavne kuglice nude mnogobrojne opcije, možete birati ili dodavati sastojke, posipati ih kokosom ili lešnicima, kako god vama više odgovara. Ja sam lično dodala trunčicu javorovog sirupa.

Foto: Privatna arhiva

Sastojci:

  • 150g očišćenog avokada
  • 20g kakao praha
  • 50g meda
  • 70g mlevenih badema
  • aroma ruma
  • rendana korica pomorandže
  • 100g crne čokolade i 2-3 kašike kokosovog ulja

Bitno je da je avokado zreo i mek. Izgnječiti ga viljuškom, pa dodati sve ostale sastojke i izmešati. Po potrebi dodati još mlevenih badema. Oblikovati kuglice pa ih ohladiti dok spremate glazuru. Na nižoj temperaturi istopiti čokoladu sa uljem i umakati kuglice. Dekorisati po želji.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram