Majrova metoda: Dijeta uz koju se Rebel Vilson preplovila

Fitnes i ishrana 01. sep 202012:00 > 17. maj 2021 11:53
Rebel Wilson
Foto: Profimedia.rs

Glumica Rebel Vilson je još jedna javna ličnost koja je sve zaprepastila drastičnom telesnom transformacijom - a sada je otkriveno kako je izgubila sve te kilograme.

Vilson je naglasila da je prvo počela sa šetnjama, a kada je stekla kondiciju bacila se na rad sa privatnim trenerom. Ona je započela konkretan fitnes program i intenzivne kardio vežbe.

Rebel je na svom Instagram profilu objavila kako je njen cilj do kraja godine teži 75 kilograma – a do te brojke joj fali još osam kilograma, piše „Zadovoljna„.

Za neverovatnu transformaciju osim vežbanja zaslužna je i promena ishrane. Glumica je odlučila da isproba Majr metodu koju je osmislio Franc Havijer Majr još dvadesetih godina prošlog veka.

Majrova metoda se zasniva na intuitivnoj konzumaciji hrane koja bi trebalo da podstakne zdravu probavu. Postoji čak i klinika posvećena ovoj metodi –  VivaMayr u Austriji, a sama Rebel Vilson je bila njihov pacijent.

Saveti koji se daju u toj klinici baziraju se na dravstvenim potrebama pojedinaca, ali su glavni poseban režim ishrane i uzimanja suplemenata. Ovo su opšta pravila Majr metode koje svi mogu slediti:

Pročitajte još:

Umesto kalorija, brojite zalogaje

Bojanje kalorija nije dobar potez za gubitak ili održavanje telesne mase, prema ovoj dijeti. Umesto toga se preporučuje intuitivnije konzumiranje hrane i fokusiranje na ono što je na tanjiru. Osobama savetuju da jedu u miru i tišini, a svaki zalogaj da žvaću oko 40 puta – dakle, brza večera ispred ekrana je zabranjena.

Tečnost se ne pije uz obroke

Majr metoda preporučuje da se tečnost pije između obroka, a ne dok žvaćemo hranu. Preporučuju i da jedemo dva ili tri veća obroka dnevno, umesto više manjih.

View this post on Instagram

Friday ☀️ stop being on the grass x #pucci

A post shared by Rebel Wilson (@rebelwilson) on

Pročitajte još:

Uveče nema jela

Ako želite da pratite ovu dijetu, ne smete da jedete posle 17 sati. Takođe, između svakog obroka treba da prođe četiri do pet sati kako bi hrana odgovarajuće svarila.

Izabcite mlečne proizvode i smanjite gluten

Majr metoda podrazumeva eliminisanje ili barem značajno smanjivanje unosa mleka i mlečnih proizvoda. Smatra se da su oni izvor brojnih problema vezanih za probavu. Takođe, savetuje se da se smanji unos glutena u organizam. Ishrana treba da se bazira na dosta povrća, ribe i drugih zdravih izvora omega 3 masnih kiselina, kao što su orašasti plodovi i semenke.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram